Ιστορίες ανθρώπων: Πρεμιέρα στις 14 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο «Τσούκες», στον Δρυμό

To Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019, στις 8:30 μμ είναι η πρεμιέρα της νέας παράστασης της Θεατρικής Ομάδας Μυγδονίας «Θεατροποινίτες» του Πολιτιστικού Συλλόγου «εν δράσει». Οι «Ιστορίες ανθρώπων» «ανεβαίνουν» στο Θέατρο «Τσούκες» στον Δρυμό του δήμου Ωραιοκάστρου.

Όπως σημειώνουν οι συντελεστές της παράτασης και οι διοργανωτές, «η παράσταση είναι προϊόν συνεντεύξεων από όλη την Ελλάδα. Ζητήθηκε από ηλικιωμένους να διηγηθούν ιστορίες της νιότης τους που σημάδεψαν τη ζωή τους. Ερωτευμένοι, δίγαμοι, δολοφόνοι, κατά συρροή αρραβωνιαστικοί. Ιστορίες ανθρώπων μάς διηγούνται την επίσημη καταγεγραμμένη νεοελληνική ιστορία. Συνηθίζουμε να ξεχνάμε ότι οι παππούδες μας υπήρξαν νέοι με τις ίδιες παντοτινές ανθρώπινες ανάγκες. Επιθυμία για αγάπη, για δουλειά, για την ίδια τη ζωή. Το μήνυμα που μεταδίδουν οι ιστορίες τους είναι η ίδια παντοτινή αναζήτηση. Σε οποιαδήποτε περίοδο, με οποιαδήποτε συνθήκη. Το πάντα επίκαιρο μήνυμα ότι η ζωή με κάποιο τρόπο πάντα συνεχίζεται…»

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

-Να σου πω μια ιστορία από την κατοχή;
-Από την κατοχή μάς λένε όλοι.
-Εμείς ήμασταν πολύ ευτυχισμένοι ώσπου ήρθε η κατοχή…
…και ο εμφύλιος σπαραγμός.
-Άλλη ιστορία; Με έρωτα; Με φιλία; Με οικογένεια; Με το Θεό;

Τόσες πολλές ιστορίες! Ιστορίες ανθρώπων. Τόσο διαφορετικές μα και τόσο ίδιες. Σαν να συμβαίνουν τα ίδια γεγονότα σε άλλη χωροχρονικότητα. Ο ίδιος άνθρωπος πάντα. Με τους ίδιους φόβους, τις ίδιες αγάπες, τις ίδιες ανασφάλειες, τις ίδιες ανάγκες. Η μία ιστορία αρχίζει στο όριο που η άλλη βάζει ένα τέλος, σ’ έναν πανανθρώπινο ιστό μπλεγμένο με ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Η ομάδα μας φέτος δούλεψε πάνω στο project «ιστορίες ανθρώπων». Ψάξαμε, ρωτήσαμε και καταγράψαμε όσα μας διηγήθηκαν συγγενείς, γνωστοί και φίλοι. Ιστορίες που κάποιοι άλλοι γράψανε και μάς συγκίνησαν και κάποιες που εμείς οι ίδιοι ζήσαμε. Όλες αυτές οι ιστορίες ήρθε η ώρα να γίνουν ξανά ΖΩΗ πάνω στη σκηνή. Από το πριν και το μετά στο εδώ και το τώρα!

Θεατρική Ομάδα Μυγδονίας “Θεατροποινίτες” – Βίκυ Γρηγοριάδου

Παίζουν:

Ελευθερίου Δέσποινα
Ιορδανίδου Αθηνά
Καραδέμητρου Ράνια
Λυτρίδου Σοφία
Μάτη Νάνσυ
Μαυρομάτη Μαρία
Μπόμποτας Γιώργος
Νικολαΐδου Θώμη
Πασσιάς Στέλιος
Πατμανίδου Κούλα
Πετροπούλου Αγγελική
Πόντικα Στέλλα

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Βίκυ Γρηγοριάδου
Κείμενα: Γιάννης Καλαβριανός – Δημιουργία ομάδας
Σκηνικά – Κοστούμια: Δημιουργία ομάδας
Μουσική επιμέλεια: Βίκυ Γρηγοριάδου – Στέλλα Πόντικα
Τραγούδι: Στέλλα Πόντικα
Χορογραφίες: Στεφανία Σαλβάνου
Δημιουργικό αφίσας: Κατερίνα Χατζηπαραδείση
Βίντεο: Κυριάκος Αποστολίδης
Παραγωγή: Σύλλογος “Εν δράσει”