ΛΑΕ: Στη συμβολή της οδού Αγ. Σοφίας με την Εγνατία η προσυγκέντρωση για τη διαμαρτυρία στη ΔΕΘ

Και η φετινή ΔΕΘ βρίσκει τη χώρα και την κοινωνία, με νέα μεν κυβέρνηση, αλλά στην ίδια δραματική κατάσταση, εγκλωβισμένες στον μονόδρομο της διαρκούς επιτροπείας. Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) και καλεί «όλους και όλες στους δρόμους των αγώνων, όλους και όλες σε προσυγκέντρωση στις 7 Σεπτέμβρη, στις 6.00΄ μ.μ. στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγ. Σοφίας».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ από τις πρώτες ημέρες της, παρότι προσπαθεί να φαίνεται ως φιλολαϊκή, δείχνει το πραγματικό νεοφιλελεύθερο, ταξικό, εχθρικό προς τους εργαζόμενους και εθελόδουλο προς την οικονομική ολιγαρχία, πρόσωπό της. Όχι μόνο επειδή έχει ένα νεοφιλελεύθερο αντικοινωνικό πρόγραμμα, αλλά έχει ψηφίσει διαχρονικά και τα τρία μνημόνια και έχει αποδεχτεί τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έναντι των δανειστών για πολιτικές λιτότητας και αυστηρής επιτροπείας μέχρι το 2060, στο όνομα της αποπληρωμής ολόκληρου του αβίωτου και επαχθούς δημοσίου χρέους και της παραμονής με κάθε θυσία της Ελλάδας στο ευρώ», σημειώνει η ΛΑΕ και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει προωθήσει καιπροωθείσε αυτή την κατεύθυνση:
Σε βάρος των δυνάμεων της εργασίας, της νεολαίας και της δημοκρατίας:
– Υποβάθμιση ή και ακύρωση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων ως δώρο στο ΣΕΒ και την οικονομική ολιγαρχία.
– Υπονόμευση του απεργιακού δικαιώματος και παρεμπόδιση της δράσης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος
– Ολοκληρωτική κατάργηση της Κυριακής – Αργίας με άνοιγμα καταστημάτων όλες τις Κυριακές.
– Ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης και πλήρη εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος.
– Συνέχιση και κλιμάκωση των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ακόμα και αξίας κάτω των 30.000, όχι μόνο από τις τράπεζες αλλά και από το δημόσιο, και από τη ΔΕΗ.
– Ένταση και κλιμάκωση των αποκοπών ηλεκτρικού ρεύματος στα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά.
– Ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής με πρώτο βήμα την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.
– Αλλοίωση της λαϊκής ψήφου στις αυτοδιοικητικές εκλογές, δίνοντας πλειοψηφία στους Δημάρχους και Περιφερειάρχες σε όργανα και επιτροπές έξω και πέραν από τα εκλεγμένα Δημοτικά και Περιφερειακά συμβούλια.
– Μετατροπή των πανεπιστημίων σε αυταρχικά εκπαιδευτήρια με την εισαγωγή του μέτρου της διαγραφής των φοιτητών στα ν+2 έτη σπουδών.
-Επαναφορά της βάσης του 10. Μείωση των εισακτέων στα δημόσια πανεπιστήμια, προκειμένου να στρέψει τους νέους στα ιδιωτικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα».

Σύμφωνα με τη ΛΑΕ, «η κατάσταση επιβάλλει σήμερα, περισσότερο από ποτέ, να γίνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά.
Να συντονιστούν όλες οι “συγκεντρώσεις-εστίες” αντίστασης απέναντι στη βαρβαρότητα που βιώνουμε, σε μια μεγάλη, κοινή, αγωνιστική, μαζική πορεία, που θα έχει μία κατεύθυνση και ένα στόχο.
Για να επανακτήσει ο λαός την αυτοπεποίθησή του.
Για να ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη μια ελπιδοφόρα πορεία για την ανατροπή αυτών των πολιτικών, την προβολή και εφαρμογή μιας εναλλακτικής πρότασης στον αντίποδα όσων προωθούνται».