ΕΣΘ: Οδηγίες προς εμπόρους για τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ- Να κλείσουν στις 3 μμ και να κατεβάσουν κεπέγκια!

Συμβουλές προς τα μέλη του δίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σχετικά με το πώς πρέπει να δράσουν και πότε να κλείσουν τα καταστήματά τους το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2019, μέρα των εγκαινίων της 84ης ΔΕΘ.

«Όπως κάθε χρόνο αναμένεται η επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας, γεγονός που αναπόφευκτα δημιουργεί αναστάτωση στην πόλη και στην αγορά μας. Ήδη έχουν προγραμματιστεί αρκετές διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης μας εκείνη τη μέρα. Παρόλο που ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, έλαβε τη διαβεβαίωση από πλευράς Αστυνομίας ότι θα αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάθε είδος παράτυπης και παράνομης δραστηριότητας, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστα και επικίνδυνα γεγονότα, θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα προστασίας τόσο των πολιτών όσο και των εμπορικών καταστημάτων», σημειώνει ο ΕΣΘ.

Γι’ αυτούς τους λόγους και «λαμβάνοντας υπ’όψιν ότι η επισκεψιμότητα καταναλωτών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είναι σχεδόν μηδενική το απόγευμα των εγκαινίων της ΔΕΘ», ο ΕΣΘ προτείνει στα μέλη του που δραστηριοποιούνται στο κέντρο, να κλείσουν τα καταστήματά τους στις 3μ.μ. το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.

Ακολούθως, προτείνονται στα μέλη τα κάτωθι μέτρα ασφαλείας για εκείνη τη μέρα:

– Να μην βγάλουν απορρίμματα στους κάδους σκουπιδιών

– Να μην τοποθετήσουν απορρίμματα ή άλλα υλικά μπροστά στα καταστήματά τους

– Να μην κάνουν χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων την συγκεκριμένη μέρα και, αν είναι δυνατόν, να τα απομακρύνουν από το κέντρο

– Να ανεβάσουν τις τέντες των καταστημάτων τους

– Να ενεργοποιήσουν τα στόρια, ή οτιδήποτε άλλο προστατευτικό διαθέτει το κατάστημα, μετά το κλείσιμο

«Η ανάγκη για προστασία των περιουσιών μας από την Αστυνομία και τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι δεδομένη και σημαντική για όλους μας. Εξίσου σημαντικό όμως είναι και αυτό που μπορούμε να κάνουμε ο καθένας από εμάς για να διευκολύνουμε την προστασία των περιουσιών μας», σημειώνει ο ΕΣΘ.