Θ. Καράογλου: Επενδυτικό προσκλητήριο προς ΗΠΑ και Γερμανία μέσω Τ. Πάιατ και Ε. Ράιχελ

Επενδυτικό προσκλητήριο στις ΗΠΑ και τη Γερμανία απηύθυνε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου στις ξεχωριστές συναντήσεις που είχε σήμερα (6/9) στο Διοικητήριο με τον Αμερικανό Πρέσβη κ. Τζέφρι Πάιατ και τον Γερμανό Πρέσβη κ. Έρνστ Ράιχελ.

Ο κ. Καράογλου εξήγησε στους δυο διπλωμάτες ότι η Ελλάδα είναι πλέον μια φιλική χώρα προς τις επενδύσεις, προτρέποντάς τους να ενθαρρύνουν Αμερικανικές και Γερμανικές επιχειρήσεις να στρέψουν την προσοχή τους στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

«Στη Μακεδονία και τη Θράκη υπάρχουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες και ένα εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό γεμάτο ταλέντο, δεξιοτεχνίες και ικανότητες, το οποίο έχει τα προσόντα να πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός Πρέσβης χαρακτήρισε την Ελλάδα ως έναν “από τους σημαντικότερους εταίρους των ΗΠΑ σε θέματα, ασφάλειας, ενέργειας, εκπαίδευσης και τουρισμού”. Επίσης διαβεβαίωσε τον κ. Καράογλου ότι τόσο η Κυβέρνηση των ΗΠΑ, όσο και ο ίδιος προσωπικά, παραμένουν δεσμευμένοι για την προσέλκυση Αμερικανικών επενδύσεων στη Βόρεια Ελλάδα. “Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα” ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Πάιατ.

Τέλος, ο Γερμανός Πρέσβης ανέφερε πως θεωρεί πολύ θετικό γεγονός ότι η νέα Κυβέρνηση έχει θέσει, μεταξύ άλλων, ως στόχο τη βελτίωση της οικονομίας, ενώ θέλησε να πληροφορηθεί για τις αρμοδιότητες του Τομέα Μακεδονία και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών.