Κ. Ποζρικίδης: Σε νέες βάσεις επιχειρηματικότητας και ψυχαγωγίας η ΔΕΘ

ΑΡΘΡΟ

του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΘ- Helexpo, Κυριάκου Ποζρικίδη στον ΠΟΛΙΤΗΣ news

Με συνθήματα την εξωστρέφεια, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία και αιχμή την συμμετοχή της Ινδίας ως Τιμώμενης Χώρας, η 84η ΔΕΘ θα αποτελέσει από τις 7-15 Σεπτεμβρίου το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή.

Το στίγμα της φετινής διοργάνωσης είναι ένας συνδυασμός διεθνοποίησης και ανάπτυξης της εγχώριας επιχειρηματικότητας σε νέες βάσεις, αλλά και ψυχαγωγίας, καθώς η έκθεση διατηρεί το στοιχείο της διασκέδασης και του πολιτισμού, που την έκαναν τόσο αγαπητή στο πέρασμα των δεκαετιών.

Τη σκυτάλη της Τιμώμενης Χώρας πήρε φέτος η Ινδία μετά το 2016 που επιλέξαμε την Ρωσία, το 2017 την Κίνα και το 2018 τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η καινοτομία και η υψηλή τεχνολογία είναι επίσης πρωταρχικά στοιχεία της διοργάνωσης, που από τις 7-15 Σεπτεμβρίου θα φέρει στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης περίπου 1.500 εκθεσιακές συμμετοχές, με αποτέλεσμα να καλυφθούν όλα τα διαθέσιμα περίπτερα.

Η υψηλή τεχνολογία, η καινοτομία, η γεωργία και ο τουρισμός αποτελούν ορισμένους από τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος ανάμεσα σε Ινδία και Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό ανοίγεται με την ευκαιρία της 84ης ΔΕΘ ένα μεγάλο πεδίο δυνητικών συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και ινδικών επιχειρήσεων.

Πάνω από 80 Ινδικές επιχειρήσεις και φορείς θα βρίσκονται στην ΔΕΘ, ενώ πλούσιο θα είναι και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της Τιμώμενης Χώρας, με «αιχμή του δόρατος» τον πολιτισμό. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε ημέρα εντός της ΔΕΘ θα πραγματοποιούνται μουσικοχορευτικές παραστάσεις φέρνοντας αέρα Bollywood στην Ελλάδα. Επιπλέον, πασαρέλα 60 μέτρων θα στηθεί εντός της ΔΕΘ για μοντέλα από την Ινδία, όπου θα γυριστεί το Demo των ινδικών καλλιστείων, που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο στο «Porto Carras» της Χαλκιδικής. Σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, αξιοθέατα και μνημεία της Θεσσαλονίκης θα συνθέσουν το «φόντο» για τη φωτογράφιση των καλλονών από την Ινδία, οι οποίες θα πάρουν μέρος στον Διαγωνισμό Ομορφιάς «Mrs. India Worldwide 2019».

Σημαντική είναι φέτος και η εκπροσώπηση του ελληνικού επιχειρείν, καθώς επιχειρήσεις από όλη την χώρα συμμετέχουν στην Έκθεση υπό την «ομπρέλα» της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, ενώ ξεχωριστές παρουσίες θα έχουν το ΕΕΘ, το ΕΒΕΘ, το ΕΒΕΑ και το Επιμελητήριο Σερρών.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και μια άλλη Ελλάδα, αυτή της καινοτομίας και των νέων ιδεών, την «Ψηφιακή Ελλάδα». Πρόκειται για ένα αφιέρωμα-πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με τους Industry Disruptors-Game Changers, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο περίπτερο 12.

Ο πρωτοποριακός χαρακτήρας της 84ης ΔΕΘ, που για δεύτερη συνεχή χρονιά θα είναι Smoke Free, δεν σταματά εδώ. Το 5G, η τεχνολογία που αλλάζει τα δεδομένα στο διαδίκτυο, έρχεται στη φετινή διοργάνωση. Η 84η ΔΕΘ γίνεται η πρώτη έκθεση όπου θα παρουσιασθεί και θα αξιοποιηθεί πιλοτικά το 5G, με τη συνδρομή της WIND και της Huawei.

Η φετινή ΔΕΘ καλύπτει, πέραν του επιχειρηματικού σκέλους και μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων. Μηχανοκίνηση, ενέργεια, εκπαίδευση, γαστρονομία είναι μόλις μερικά από τα θεματικά αφιερώματα της έκθεσης, η οποία δεν ξεχνά ποτέ και το κομμάτι της διασκέδασης και αναψυχής. Έτσι, σε καθημερινή βάση γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες θα δίνουν τον μουσικό τόνο της ΔΕΘ.

Τέλος, για τους μικρούς φίλους της έκθεσης και όχι μόνο στην 84η ΔΕΘ θα είναι και το παγκοσμίου φήμης Circo Medrano, που έρχεται ξανά μετά από πολλά χρόνια στην Ελλάδα!