Το Διοικητήριο τιμά την Ινδία ως τιμώμενη χώρα στην 84η ΔΕΘ

Με έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό τρόπο ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου αποφάσισε, να τιμήσει τη συμμετοχή της Ινδίας ως τιμώμενη χώρα στην 84η ΔΕΘ που ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο Διοικητήριο θα είναι αναρτημένη η σημεία της Ινδίας, δίπλα στην Ελληνική.
Επιπλέον, στην είσοδο του κτιρίου, τους επισκέπτες του Διοικητηρίου θα υποδέχεται εγκατάσταση-σύμπλεγμα από τους… γνωστούς ελέφαντες οι οποίοι έχουν ήδη τοποθετηθεί σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Στόχος της ενέργειας αυτής είναι η ενίσχυση της ιδιαίτερα πετυχημένης πρωτοβουλίας του θεσμού της τιμώμενης χώρας της ΔΕΘ. Όπως σημειώνει ο κ. Καράογλου, «το Υφυπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), ως εποπτεύων φορέας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με την πράξη αυτή όχι μόνο στηρίζει, αλλά ενισχύει το θεσμό της τιμώμενης χώρας. Θέλω, μέσω αυτής της μικρής συμβολικής κίνησης που όμως έχει μεγάλη σημασία, να παρακινήσω και άλλους φορείς της πόλης να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της χώρας μας και της αναδυόμενης οικονομικής υπερδύναμης που είναι η Ινδία».