Οι 4 εξαγγελίες του πρωθυπουργού που ικανοποιούν απόλυτα τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας

Την απόλυτη ικανοποίηση για την υιοθέτηση από τον Πρωθυπουργό των προτάσεών του για την περιφερειακή ανάπτυξη εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ).

Συγκεκριμένα ο ΣΒΕ αναφέρεται σε 4 εξαγγελίες τις οποίες, όπως τονίζει, υποδέχτηκαν με απόλυτη ικανοποίηση οι επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους στην περιφέρεια. Αυτές οι εξαγγελίες έχουν ως εξής:

1. Ζώνη Βιομηχανίας και Εμπορίου στο στρατόπεδο Γκόνου
Η υλοποίηση της πρότασης του ΣΒΕ για τη δημιουργία Ζώνης Βιομηχανίας και Εμπορίου στο στρατόπεδο Γκόνου, αποτελεί τολμηρή απόφαση του ίδιου του Πρωθυπουργού, και πλέον συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια. Υπογραμμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου του ΣΒΕ από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο Υπουργός τόνισε ότι θα ετοιμαστεί άμεσα η σχετική νομοθετική ρύθμιση και θα ψηφιστεί από τη Βουλή το ταχύτερο δυνατόν, ούτως ώστε η υλοποίηση της Ζώνης να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους.

2. Thess Intec
Ένα πάγιο αίτημα του ΣΒΕ, και συνολικά των φορέων της Θεσσαλονίκης, για τη δημιουργία τεχνολογικού πάρκου υψηλών προδιαγραφών«ThessIntec», έγινε αποδεκτό από τον Πρωθυπουργό σε λιγότερο από 50 μέρες από την εκφώνηση των προγραμματικών δηλώσεων, γεγονός πρωτόγνωρο για ελληνική κυβέρνηση. Κατά τον ΣΒΕ, είναι απόλυτα σωστή η ρήτρα των δύο ετών που έθεσε ο Πρωθυπουργός στη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, για τη συλλογή ενδιαφέροντος από επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα να εγκατασταθούν στο νέο τεχνολογικό πάρκο «ThessIntec». Η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος με όρους management ιδιωτικής επιχείρησης, μας γεμίζει αισιοδοξία για την επίλυση πολλών άλλων προβλημάτων που λιμνάζουν επί δεκαετίες, και αφορούν στη βελτίωση του περιβάλλοντος δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων και στην υλοποίηση επενδύσεων.

3. Εξυγίανση Περιοχής Καλοχωρίου
Ακόμη, ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθέτησε την πρόταση που μόνος ο ΣΒΕ διεκδικεί την τελευταία πενταετία, που αφορά στην εξυγίανση και οργάνωση της άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης του Καλοχωρίου. Η επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών, με την αξιοποίηση της εμπειρίας και των προτάσεων του ΣΒΕ, με βεβαιότητα θα συμβάλλει στη προσέλκυση και υλοποίηση παραγωγικών επενδύσεων στην συγκεκριμένη περιοχή και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

4. Μακεδονικά Προϊόντα
Η σημασία που απέδωσε ο Πρωθυπουργός με τη δέσμευσή του για προστασία των προϊόντων που περιέχουν τον όρο «Μακεδονία», δικαιώνει τη θέση του ΣΒΕ για διεθνή κατοχύρωση των σχετικών brandnames, προκειμένου να υπάρξει αποφυγή προβλημάτων με ομοειδή προϊόντα από τη Βόρεια Μακεδονία που κυκλοφορούν ταυτόχρονα στις διεθνείς αγορές.