Χειροπέδες σε 4 νεαρούς για ληστείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και εξιχνίαση διαρρήξεων σε καταστήματα

Στα ίχνη και στη σύλληψη τεσσάρων νεαρών ημεδαπών που ενέχονται σε περιπτώσεις ληστειών στο κέντρο της πόλης προχώρησαν έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και της ΟΠΚΕ χθες (09-09-2019) το απόγευμα εντοπίσθηκαν στην περιοχή της Νεάπολης και συνελήφθησαν οι 4 νεαροί, οι οποίοι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από τον Μάιο του τρέχοντος έτους συνέστησαν συμμορία με σκοπό τη διάπραξη ληστειών.

Συγκεκριμένα, την 02-05-2019 ευρισκόμενοι εντός κινηματογράφου στο κέντρο της πόλης, αφαίρεσαν με τη χρήση σωματικής βίας από 41χρονο αλλοδαπό, διάφορα τιμαλφή και χρηματικό ποσό.

Επίσης, το βράδυ της Κυριακής (08-09-2019) στην περιοχή του Βαρδάρη αφαίρεσαν με τη χρήση σωματικής βίας από 57χρονο ημεδαπό, χρηματικό ποσό, κινητό τηλέφωνο και προσωπικά του έγγραφα.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνίαση κλοπών
Επίσης, η συστηματική και επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, οδήγησε στην εξιχνίαση περιπτώσεων κλοπών από καταστήματα και αθλητικό κέντρο σε περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 36χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 36χρονος κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Σεπτεμβρίου 2018 έως μέσα Νοεμβρίου 2018 διέρρηξε έξι (6) καταστήματα (5 υγειονομικού ενδιαφέροντος και 1 πώλησης σιδερικών) καθώς και ένα (1) αθλητικό κέντρο, σπάζοντας τη τζαμαρία και αφαιρώντας από το εσωτερικό χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.