Μetron Analysis: 7 στους 10 κρίνουν θετικά τις πρώτες 60 ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Θετικά αποτιμούν οι πολίτες τις πρώτα 60 ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που διενεργήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Στο ερώτημα «προς ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα», το 61% δηλώνει προς τη σωστή, το 27% προς τη λάθος, ενώ το 4% απαντά «ούτε προς τη σωστή, ούτε προς τη λάθος».

Τη θετική άποψη των πολιτών επιβεβαιώνει και ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης που αποτυπώνει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας: Ο κρίσιμος αυτός δείκτης πέρασε σε θετικό έδαφος, καθώς ανέρχεται στις +10 μονάδες έναντι -24 τον Ιούλιο του 2019 και -33 τον Μάιο του ίδιου έτους.

Όσον αφορά στο «πολιτικό κλίμα», το 54% θεωρεί ότι είναι καλύτερο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, το 35% το ίδιο και το 9% χειρότερο.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 68% των ερωτηθέντων κρίνει ως θετική την αξιολόγηση της κυβέρνησης, το 21% ως αρνητική και το 6% ούτε θετική, ούτε αρνητική. Οι θετικές απόψεις είναι ακόμη περισσότερες για τον πρωθυπουργό: Το 74% εκφράζεται θετικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 19% αρνητικά και το 4% ουδέτερα.

Αντίθετα, αρνητικοί είναι οι πολίτες έναντι του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ το 63% των ερωτηθέντων τον κρίνουν αρνητικά ως αξιωματική αντιπολίτευση, το 25% θετικά ενώ 6% απαντούν «Ούτε θετικά ούτε αρνητικά». Αρνητικές είναι και οι γνώμες αξιολόγησης για τον Αλέξη Τσίπρα, σε ποσοστό 60%, ενώ οι θετικές ανέρχονται σε μόλις 28%.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας συγκεντρώνει ποσοστό δημοτικότητας 34%, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά 33%, ο Γ. Βαρουφάκης 27% και ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος 22%.

Σχετικά με τα πρόσωπα που στελέχωσαν την κυβέρνηση, το 47% αποτιμά ως θετικές τις επιλογές του πρωθυπουργού, το 30% ως ουδέτερες και το 15% ως αρνητικές.

Όσον αφορά στην παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το 64% την έκρινε θετικά, το 23% ουδέτερα και το 12% αρνητικά.

Τέλος, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τα προβλήματα που καλείται να λύσει η κυβέρνηση της ΝΔ είναι τα εξής:
Οικονομία 26%
Ανεργία 24%
Προσφυγικό 13%
Ιατρική 6%
Παιδεία 5%