84η ΔΕΘ: Το πρόγραμμα των σημερινών (11/09) εκδηλώσεων -Ξεκινά το απόγευμα το «The Mindspark»

Πόλος έλξης στην 84η ΔΕΘ έχει γίνει το περίπτερο της Ινδίας, όπου τα χρώματα πρωταγωνιστούν, όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις που αφορούν την Τιμώμενη Χώρα.

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει επίσης το αφιέρωμα Digital Greece, μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με τους Industry Disruptors-Game Changers, στα περίπτερα 12 και 6. Περισσότερες από 300 startups παρουσιάζουν τις ιδέες τους και οραματίζονται ένα διαφορετικό μέλλον.

Οι επισκέπτες της 84ης ΔΕΘ όμως ανακαλύπτουν καθημερινά και την πιο νόστιμη γωνιά της Έκθεσης, τη «Γωνιά Γαστρονομίας», στο περίπτερο 4, όπου παραγωγοί και προϊόντα από όλη την Ελλάδα παρουσιάζονται μέσα από γεύσεις και αρώματα.

Μεγάλη είναι η προσέλευση και στις καθημερινές συναυλίες. Χθες από τη σκηνή των Music Events ο Πάνος Κιάμος έδωσε μια λαϊκή νότα στην Έκθεση, παρασύροντας το κοινό με τις γνωστές επιτυχίες του. Απόψε το μουσικό πρόγραμμα της 84ης ΔΕΘ θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Τραγούδια του που όλοι αγαπήσαμε θα παίζονται από dj, σε συνεργασία με το Κοσμοράδιο, από την κεντρική σκηνή των συναυλιών.

Επίσης σήμερα, στις 17:00 μ.μ. ξεκινά στην 84η ΔΕΘ το «The Mindspark», που φιλοξενείται για δεύτερη χρονιά στην Έκθεση. Παγκοσμίου φήμης εισηγητές θα μεταδώσουν με τον καλύτερο τρόπο γνώση για τις νέες τάσεις, τα νέα εργαλεία και τον τρόπο σκέψης. Στο βήμα του Συνεδριακού Κέντρου «Ι.Βελλίδης» ανεβαίνουν ο Avinash Ananda, Leadership & Happiness Guru, ιδρυτής της Global Academy of Meta Mind Alignment, ο καθηγητής Jeff French, Global thought leader στην επιρροή συμπεριφοράς, ο δρ Γιάννης Καλογεράκης, Anthropocentric Corporate Trainer, ιδρυτής και CEO της JMK και ο δρ. Φώτης Φιλιππόπουλος, Corporate Innovation Expert.

Πλούσιο όμως είναι και το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 84ης ΔΕΘ. Στις 16:00 το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Παπαστράτος διοργανώνουν εκδήλωση με αντικείμενο την άμυνα και την ασφάλεια στο διαδίκτυο, στο περίπτερο της εταιρείας. Στις 16:15, στο περίπτερο 14 (Akademia) το Goethe-Institut και το πρόγραμμα LABattoir, σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo, θα παρουσιάσουν νέα, κυρίως ηλεκτρονικά, παιχνίδια, σχεδιασμένα από νέους game developers και δημιουργούς από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στις 18:00, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν.Γερμανός» (αιθ.Β) το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης διοργανώνει σεμινάριο για το digital marketing. Την ίδια ώρα, στο περίπτερο 14 (Akademia) το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Κύπρου «συστήνεται» στο κοινό, ενώ στην αίθουσα «Αιμ. Ριάδης» ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) συνδιοργανώνει με τη ΔΕΘ-Helexpo εκδήλωση για την αγορά τροφίμων και ποτών της Ινδίας.

Στις 18:30 ο δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει στον υπαίθριο χώρo κοντά στο περίπτερο 12 εκδήλωση για τη διαχείριση των αστικών απορριμάτων, την ανακύκλωση και τις πράσινες πόλεις. Στις 19:00 πραγματοποιείται μία ακόμη εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, σε συνεργασία με τιν IBM, για τη χάραξη στρατηγικής στην ψηφιακή εποχή, την ψηφιοποίηση της ροής των αγαθών, των πληροφοριών και των χρηματικών συναλλαγών με αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης και του blockchain (Σ.Κ. «Ι.Βελλίδης», αιθ. «Ολυμπιάς»).

Την ίδια ώρα η ΡΑΕ διοργανώνει εκδήλωση για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες (Σ.Κ. «Ι.Βελλίδης», αιθ. «Κάσσανδρος»). Στις 19:15, στο περίπτερο 14 (Akademia) το ΑΠΘ και η Έδρα Jean Monnet on European Tax Policy and Administration «παραδίδουν» ελεύθερο μάθημα για τη φορολογική συνείδηση και τη φορολογική συμμόρφωση, ενώ στις 20:00 στην αίθουσα «Αιμ.Ριάδης» ο ΣΕΒΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα ΗΠΑ: Συμμόρφωση με τον FDA και πωλήσεις μέσω Amazon.

Με άρωμα… Ινδίας συνεχίζονται και σήμερα τα δημοφιλή Bollywood νούμερα από το Rang Bahar στην υπαίθρια σκηνή δίπλα στο περίπτερο 13, στις 19:00, αλλά και το εορταστικό show ενόψει των καλλιστείων Mrs India από την ομάδα της Haute Monde, στις 20:00.

Οι επισκέπτες της 84ης ΔΕΘ έχουν επίσης τη δυνατότητα να δουν την εικαστική έκθεση Ινδών καλλιτεχνών «Brief Parables of Dystopia/Σύντομες Παραβολές της Δυστοπίας» από το MOMus Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο ισόγειο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Το πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων είναι αναρτημένο στο thessalonikifair.gr

Η ΔΕΘ διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).

Το σημερινό ωράριο της 84ης ΔΕΘ είναι 16:00 με 22:00.