Γ.Βαρουφάκης: «Από τους λίγους θεσμούς που έμειναν ζωντανοί στα χρόνια της κρίσης η ΔΕΘ»

Θετικά βλέπει την ενδυνάμωση της ΔΕΘ το ΜέΡΑ25, καθώς η Έκθεση είναι ένας από τους λίγους θεσμούς που έμειναν ζωντανοί στα χρόνια της κρίσης, όπως ανέφερε κατά τη σημερινή (13/9) του συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo ο Γραμματέας του κόμματος, κ. Γιάνης Βαρουφάκης. Δήλωσε επίσης τη στήριξή του στις προσπάθειες του εθνικού εκθεσιακού φορέα για την ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου, τον φάκελο της οποίας σημείωσε πως θα μελετήσει ενδελεχώς.

Ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε διευκρινήσεις για το αν με την ανάπλαση θα αλλάξει κάτι στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου, αλλά και για το αν εντάσσεται το εν λόγω πρότζεκτ σε έναν γενικότερο αναπτυξιακό σχεδιασμό για τη Θεσσαλονίκη, που να περιλαμβάνει το λιμάνι, το αεροδρόμιο και γενικότερα τις βασικές υποδομές. Σημείωσε δε πως δεν είναι δυνατό να μην υπάρχει συντονισμός των βασικών αναπτυξιακών υποδομών.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, αφού έκανε μια αναδρομή στην ιστορία της ΔΕΘ, αλλά και του θεσμού της Τιμώμενης Χώρας, παρουσίασε τα βασικά χαρακτηριστικά της 84ης διοργάνωσης, εστιάζοντας στο κομμάτι των νέων τεχνολογιών, όπως είναι το Digital Greece και η τεχνολογία 5G. Επίσης αναφέρθηκε στο σχέδιο ανάπλασης του Εκθεσιακού Κέντρου, υπογραμμίζοντας ότι η ΔΕΘ-Helexpο έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση των φορέων της πόλης, αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Θεσσαλονίκης.

Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΔΕΘ-Helexpo ζήτησαν τη στήριξη του κ. Βαρουφάκη στο σχέδιο της ανάπλασης και υπογράμμισαν ότι συνεργάζονται στενά με τη διοίκηση της εταιρείας προς την κατεύθυνση επίτευξης αυτού του στόχου.