B. Κικίλιας: Επιτάχυνση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ στην Υγεία- Λιγότερο από 5 μήνες θα διαρκούν οι διαδικασίες των προσλήψεων (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού μέχρι σήμερα με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ απαιτούσε πάνω από 18 μήνες. Με ηλεκτρονική πλατφόρμα και συγκεκριμένες διαδικασίες -πάλι μέσα από το ΑΣΕΠ- θα έχουμε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό στα νοσοκομεία μας σε λιγότερο από πέντε μήνες». Αυτό επισήμανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας το πρωί της Κυριακής (15/9) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

Επίσης διαβεβαίωσε πως προτεραιότητα θα δοθεί στη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. «Από Δεκέμβριο μέχρι Μάρτιο έχουμε ενενήντα άτομα στην αναμονή για κρεβάτι εντατικής θεραπείας λόγω του ιού της γρίπης. Δεν πρόκειται ν’ αφήσω έτσι τους συνανθρώπους μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

 

Ακόμη ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι θα δοθεί έμφαση στους ογκολογικούς ασθενείς, ενώ ανακοίνωσε ότι θα αυξηθούν οι βάρδιες των εργαζομένων στα ακτινολογικά μηχανήματα, προκειμένου να πάψουν να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς καθώς θα μειωθούν τα μεγάλα διαστήματα αναμονής. «Εξορθολογίζουμε τις λίστες στα χειρουργεία και αλλάζουμε τον τρόπο λειτουργίας των ΤΕΠ έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς. Δεν θα υπάρξει διοικητής ή υποδιοικητής νοσοκομείου, που να μην είναι στα ΤΕΠ και να μην είναι στο νοσοκομείο και στην εφημερία. Ικανή και αναγκαία συνθήκη για να είναι κάποιος πλέον διοικητής και υποδιοικητής σε νοσοκομείο του ΕΣΥ είναι να βρίσκεται στην ώρα της μάχης εκεί που οι πολίτες έρχονται και αγωνιούν για τον συγγενή τους και πρέπει να λάβουν θεραπεία», υπογράμμισε ο υπουργός.

Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα των σεκιουριτάδων οι οποίοι φέρεται να κάνουν διαλογή ασθενών στα νοσοκομεία. Ο υπουργός επισήμανε πως ο ίδιος έχει αναλάβει να μιλήσει με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές για να δει τι πραγματικά συμβαίνει.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στο εμβόλιο κατά της γρίπης, ζητώντας από το ιατρικό προσωπικό και τις ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένους και παιδιά με χρόνια νοσήματα να εμβολιαστούν. «Τέλος Σεπτεμβρίου είναι το εμβόλιο της γρίπης. Παρακαλώ θερμά όλους να μην φτάσουμε στην καρδιά του χειμώνα και έχουμε άλλους είδους προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Η ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στην ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας όμως θέλει με το ζόρι να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να γυρίσει τη χώρα πίσω στα χρόνια και στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την εξουσία αυτός και οι υπουργοί του. Προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στην ελληνική κοινωνία, τη δίχασε, διέλυσε τη μεσαία τάξη, έπληξε τα λαϊκά στρώματα και απόρροια των πολιτικών του αντιμετωπίζουμε σήμερα με θάρρος και παρρησία βέβαια αλλά και με πολλές δυσκολίες».

Ο Βασίλης Κικίλιας επισήμανε ακόμη πως μπορεί ο κ. Τσίπρας να μιλάει για τους πολλούς, αλλά ο κ. Μητσοτάκης είναι εκείνος που τους φροντίζει πραγματικά.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη πατώντας ΕΔΩ