Α. Γεωργιάδης: Τώρα είναι η ώρα για επενδύσεις!

Το μήνυμα προς τους εν δυνάμει επενδυτές πως τώρα είναι η ώρα να επενδύσουν στην Ελλάδα έστειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων που διεξάγεται στην Αθήνα.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε τη συνδρομή της Γερμανίας, ιδιαίτερα στη λήψη δύσκολων αποφάσεων, επισημαίνοντας παράλληλα πως υπήρχαν πολλές παρεξηγήσεις μεταξύ των δυο χωρών, «όμως πλέον η Ελλάδα μπορεί να αποδείξει ότι είναι ένα καλό παράδειγμα». Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνησή μας τιμά την απόφαση του Ελληνικού λαού να γυρίσει σελίδα και να αναμορφώσουμε μια χώρα που επί δεκαετίες ταλανιζόταν από γραφειοκρατία, έχοντας μια κλειστού τύπου οικονομία. Θέλουμε να γίνουμε η πιο φιλική χώρα στις επιχειρήσεις στο τέλος της τετραετίας. Όσα λέμε τα εννοούμε. Η εμβληματικότερη των επενδύσεων, όχι μόνο ξεκόλλησε, αλλά ακολουθεί ένα σκληρό χρονοδιάγραμμα προκειμένου μέχρι τέλος του χρόνου θα καταστεί δυνατή η μεταβίβαση του ακινήτου στο Ελληνικό και τη νέα χρονιά να ξεκινήσουν τα έργα. Το ίδιο ισχύει και για άλλα έργα. Τον πρώτο μήνα του 2020 θα είναι στον «αέρα» ο διαγωνισμός για το Σκαραμαγκά, ήδη στον ”αέρα” είναι η πώληση του 30% του Ελ. Βενιζέλος».

Παράλληλα, επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης, «καταθέσαμε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον αναπτυξιακό, όπου έχει περιληφθεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για το ΓΕΜΗ».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ακόμη ότι «μας ενδιαφέρουν όχι μόνο οι ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Θέλουμε να αποδείξουμε σε κάθε κακόπιστο το νέο πνεύμα που επικρατεί στις Ελληνογερμανικές σχέσεις. Θέλουμε να αποδείξουμε και κάτι άλλο. Ότι δεν είναι κακό μια επιχείρηση να έχει κέρδος. Γι’ αυτό εκσυγχρονίζουμε το πλαίσιο για τις αδειοδοτήσεις. Τώρα είναι η ώρα για επενδύσεις. Του χρόνου όποιος θελήσει θα βγάλει πολύ λιγότερα».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «το πνεύμα που κυριαρχούσε ήταν ότι κάνουμε μεταρρυθμίσεις επειδή μας το ζητούν οι θεσμοί. Εμείς κάνουμε μεταρρυθμίσεις γιατί το πιστεύουμε. Δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανησυχία για τις μεταρρυθμίσεις και είμαι βέβαιος ότι μοναδική ανησυχία που υπάρχει είναι αν θα τις υλοποιήσουμε γρήγορα. Αφήνοντας πίσω μια σειρά από σοβαρούς παράγοντες αβεβαιότητας, όπως πολιτική αστάθεια, παραμονή στην ευρωζώνη, υψηλά επιτόκια, είναι φαεινότερων ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί ταχύτερα. Τουλάχιστον το μισό της απώλειας του 25% που καταγράφηκε για το ΑΕΠ είναι δυνατό να καλυφθεί στην τρέχουσα τετραετία, εφόσον εξασφαλίσουμε ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 4% τον επόμενο ένα ή ενάμιση χρόνο».

«Έχουμε ως χώρα μια μεγάλη ευκαιρία με την ανάδειξη της Γερμανίας ως τιμώμενη χώρα στην 85η ΔΕΘ, το 2020. Η Γερμανική κουλτούρα και η αύρα της οικονομίας της θα επηρεάσουν συνολικά τα Βαλκάνια», συμπλήρωσε ο υπουργός.