Ν. Παναγιωτόπουλος: Το ζήτημα της εθνικής άμυνας της χώρας δεν είναι κομματική αλλά εθνική υπόθεση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, η συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά την οποία ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για θέματα της αρμοδιότητάς του.

«Το ζήτημα της εθνικής άμυνας της χώρας δεν είναι κομματική υπόθεση, αλλά εθνική υπόθεση. Επομένως, δεν προσφέρεται ως πεδίο για στείρα κομματική αντιπαράθεση αλλά για συζήτηση και εποικοδομητική κριτική επί συγκεκριμένων προτάσεων, σχεδίων και πολιτικών που αναπτύσσει το Υπουργείο», σημείωσε στην εισαγωγική τοποθέτηση του ο ΥΠΕΘΑ κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, στο πρώτο μέρος της σημερινής συνεδρίασης όπου ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για όσα συμβαίνουν στον χώρο της Άμυνας, για τις πολιτικές που αναπτύσσει το Υπουργείο, αλλά και για τις πολλές και σύνθετες προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κωνσταντίνος Γκιουλέκας στην εισαγωγική τοποθέτησή του ενημέρωσε το σώμα ότι, κατόπιν συνεννοήσεως του με τον ΥΠΕΘΑ, όλα τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων θα μεταβούν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου θα έχουν λεπτομερή ενημέρωση για συγκεκριμένα θέματα από τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού.

Μετά τις εισαγωγικές τοποθετήσεις και των εκπροσώπων όλων των πολιτικών κομμάτων, η υπόλοιπη συνεδρίαση με την ενημέρωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στα μέλη της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της ευαισθησίας των θεμάτων που ανέλυσε ο κ.Παναγιωτόπουλος.

Την επόμενη Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, έχει κληθεί ο κ.Μιχάλης Διάμεσης, ο νέος πρέσβης της Ελλάδας στην Τουρκία, προκειμένου να συζητηθούν διάφορα ζητήματα πριν αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στην Άγκυρα.