Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Τιμητικές διακρίσεις στους εισαχθέντες στα ΑΕΙ

Τα θερμά συγχαρητήρια του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου δέχθηκαν οι 804 μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων του δήμου, οι οποίοι εισήχθησαν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην ασφυκτικά γεμάτη Αίθουσα Εκδηλώσεων των 1ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών.

Πρωταρχικός στόχος του δήμου, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, είναι «τα σχολεία του δήμου να είναι καλύτερα ακόμη και από τα πιο ακριβά κολλέγια», δηλώνοντας περήφανος για το πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας στις Πανελλήνιες εξετάσεις και τονίζοντας την αποφασιστικότητα της διοίκησης για υψηλό επίπεδο εκπαιδευτικής λειτουργίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Στους 804 νέους φοιτητές και φοιτήτριες (με το ποσοστό επιτυχίας να ξεπερνάει το 82%) επιδόθηκε ειδική τιμητική βράβευση και ως συμβολικό δώρο το βιβλίο του δήμου που συνέταξε ο ιστορικός-εκπαιδευτικός Κώστας Νίγδελης, και το οποίο αναφέρεται στην ιστορία του μεγάλου ενιαίου Καλλικρατικού δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Ο Σίμος Δανιηλίδης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο μεγάλο έργο της κατασκευής του 2ου Γυμνασίου Πεύκων, ενώ κατέληξε τονίζοντας ότι «δεν θα παρεκκλίνουμε ποτέ αυτού του σκοπού και αυτού του οράματος, ώστε η δημοτική Αρχή να πετύχει ό,τι καλύτερο αξίζει και το δικαιούνται τα παιδιά και όλοι οι δημότες».

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν o π. Στυλιανός Βότσης, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, και ο δημοτικός σύμβουλος, και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Μιχάλης Βουλγαρίδης. Επίσης παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννα Αλεξιάδου, οι πρόεδροι των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων Συκεών Ειρήνη Αυγερινού και Νεάπολης Χριστίνα Τερζή, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Αντωνιάδου, Ειρήνη Καγιαμπίνη, Θοδωρής Κυζιρίδης, Αλέκος Σιμητόπουλος, Τάσος Τσακιρίδης, Σοφία Ανδριανίδου, Θανάσης Καλτσίκας, Απόστολος Παπάζογλου, Βασίλης Ασβεστάς, Μιχάλης Πάππου, και οι τοπικοί Σύμβουλοι Αθηνά Ωραιοπούλου, Νικολέττα Κανίδου, Αθηνά Παπαδοπούλου, Κοσμάς Καμπούρογλου (Συκεών), Βασίλης Πολυτσίνος και ο συγγραφέας-ιστορικός Κώστας Νίγδελης.