Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην Ετήσια Σύνοδο Concordia στη Νέα Υόρκη

Στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου Concordia (Concordia Annual Summit), η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου συμμετείχε μετά από πρόσκληση σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σχετικά με τη χρηματοδότηση έργων για την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και την αύξηση της ευημερίας της κοινωνίας.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Concordia κάθε χρόνο διοργανώνει το μεγαλύτερο συνέδριο κοινωνικής πολιτικής στο οποίο συμμετέχουν χιλιάδες άτομα, εκ των οποίων και κάποιες από τις πιο επιφανείς προσωπικότητες παγκοσμίως. Η φετινή σύνοδος πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη μεταξύ 22 και 24 Σεπτεμβρίου παράλληλα με τη Σύνοδο του ΟΗΕ με τη συμμετοχή 20 αρχηγών κρατών και 200 υπουργών από διάφορες χώρες του κόσμου. Φέτος η σύνοδος επικεντρώνεται μεταξύ άλλων στο ρόλο της τεχνολογίας για την αντιμετώπιση σημαντικών παγκόσμιων αναπτυξιακών θεμάτων, καθώς και σε θέματα όπως η καινοτόμος χρηματοδότηση για την αειφόρο ανάπτυξη, οι μηχανισμοί για την αναδιάρθρωση του παγκόσμιου διαλόγου γύρω από την ψυχική υγεία, η ενδυνάμωση της νεολαίας και η επιχειρηματικότητα.

Στην τοποθέτησή της η κυρία Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης συνεργιών και συμπράξεων στο χώρο της πρόνοιας με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των κέντρων πρόνοιας, της ορατότητάς τους στην κοινωνία, την ανάδειξη του κοινωνικού τους ρόλου και του έργου που επιτελούν.

Τέλος, κατά την παραμονή της στην Νέα Υόρκη, η κα Μιχαηλίδου θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και με φορείς που ασχολούνται με θέματα εθελοντισμού, παιδικής προστασίας και εκπαίδευσης προκειμένου να ενημερωθεί για τη δράση τους και για πρακτικές που ακολουθούνται στην Αμερική. Τέλος, πριν από την επιστροφή της στην Ελλάδα, θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της ταμείου καινοτομίας της UNICEF προκειμένου να ενημερωθεί για σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους επίλυσης κοινωνικών ζητημάτων.