Υπ. Εργασίας: Συμμετοχή σε αγώνα δρόμου κατά του καρκίνου του μαστού με πρωτοβουλία της Δ. Μιχαηλίδου

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συμμετέχει στον αγώνα δρόμου Greece Race for the Cure που διοργανώνει, στην Αθήνα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της ενημέρωσης και πλήρους ψυχοκοινωνικής στήριξης κάθε γυναίκας που θα νοσήσει από καρκίνο μαστού στην Ελλάδα, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προχωρά σε μια συμβολική κίνηση με στόχο την ανάδειξη του θέματος αυτού στην κοινωνία με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση αλλά και τη στήριξη των γυναικών που αυτή τη στιγμή μάχονται με αυτή τη μορφή καρκίνου.

Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων και ειδικότερα στην αρμόδια Υφυπουργό για θέματα πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενεργή και ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην κοινωνία και την αγορά εργασίας.

\Η πρόσκληση της Υφυπουργού στους εργαζόμενους του Υπουργείου αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό, καθώς έχει ήδη δημιουργηθεί μια ομάδα με πάνω από 30 άτομα που θα τρέξουν μαζί στέλνοντας μήνυμα δύναμης και ελπίδας στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο συμμετέχει σε τέτοιου είδους δράση.