Φορολογικά κίνητρα για να αυξηθεί η συμμετοχή στην ιδιωτική ασφάλιση προανήγγειλε ο Ν. Μηταράκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Νότης Μηταράκης παρεβρέθηκε στο 21ο Insurance & Reinsurance Meeting το οποίο διοργάνωσε στην Ύδρα, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Η συνάντηση- θεσμός είχε φέτος θέμα: «Ποιος είναι ο ρόλος των ασφαλειών απέναντι στις εξελίξεις της σύγχρονης κοινωνίας και οικονομίας» και συγκέντρωσε συμμετέχοντες από πολλές ευρωπαϊκές και άλλες χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μηταράκης παρουσίασε το νέο επικουρικό κεφαλαιοποιητικό σύστημα τριών πυλώνων, με έμφαση στις αλλαγές που αναμένονται στην επικουρική σύνταξη και τον δεύτερο πυλώνα ασφάλισης. Την ίδια στιγμή, τόνισε και την πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί σε σημαντικές μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών, προς ενίσχυση της οικονομίας, με παράλληλη μείωση του μη μισθολογικού κόστους για τους εργοδότες και αύξηση του καθαρού εισοδήματος για τους εργαζομένους.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, ο ίδιος ανέφερε πως η μετάβαση στο νέο επικουρικό σύστημα είναι αναγκαία, καθώς θα πρέπει το ασφαλιστικό πλέον να θωρακιστεί από τους σοβαρούς κινδύνους του δημοσιονομικού και του δημογραφικού προβλήματος που κατά το παρελθόν οδήγησαν πολλούς συνταξιούχους στο να γίνουν μάρτυρες σημαντικών περικοπών στις συντάξεις τους.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Εργασίας ως προς τον τρίτο πυλώνα ασφάλισης ανέφερε πως η κυβέρνηση μέσα από τη νέα αρχιτεκτονική του ασφαλιστικού συστήματος, θα θεσπίσει φορολογικά κίνητρα προκειμένου να αυξηθεί η συμμετοχή στην ιδιωτική ασφάλιση ενώ για ακόμα μια φορά τόνισε πως η μετάβαση στο νέο καθεστώς θα ολοκληρωθεί χωρίς κανένα κίνδυνο και πως το συνολικό κόστος βάσει των αναλύσεων που έχουν γίνει θα είναι πλήρως διαχειρίσιμο.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία: