Εντοπίσθηκε παράνομο εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών στο Μελισσοχώρι (ΦΩΤΟ)

Παράνομο εργαστήριο παραγωγής και συσκευασίας οινοπνευματωδών ποτών εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην περιοχή του Μελισσοχωρίου.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 45χρονου ημεδαπού και συνεργού του, για παράβαση των Νόμων περί τελωνειακού κώδικα και περί σημάτων και για πλαστογραφία.

Συγκεκριμένα, χτες (26-09-2019) το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε έρευνα σε υπόγειο χώρο οικίας στη συγκεκριμένη περιοχή, τον οποίο νοίκιαζε ο 45χρονος, όπου διαπιστώθηκε να έχει εγκατασταθεί απαραίτητος εξοπλισμός για τη λειτουργία του παράνομου εργαστηρίου.

Ειδικότερα, οι δυο άνδρες σε δεξαμενές ανακάτευαν αλκοολούχα μείγματα, τα οποία στη συνέχεια εμφιάλωναν σε κενές φιάλες και επικολλούσαν σ’ αυτές πλαστές αυτοκόλλητες ετικέτες γνωστών εταιρειών οινοπνευματωδών ποτών. Κατόπιν διέθεταν τις φιάλες στην αγορά, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό παράνομο περιουσιακό όφελος και ζημιώνοντας αντίστοιχα το ελληνικό δημόσιο αλλά και τις νόμιμες εταιρείες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(2.546) κενές φιάλες με σήματα εταιρειών οινοπνευματωδών ποτών
(343) φιάλες πλήρεις αλκοολούχου ποτού,
(190) χάρτινα κιβώτια,
(29.419) αυτοκόλλητα φιαλών,
(13.368) πώματα φιαλών,
(2) πλαστικές δεξαμενές που περιείχαν περίπου 600 λίτρα οινοπνευματώδους μείγματος συνολικά,
(2) χειροκίνητοι μηχανισμοί σφράγισης φιαλών,
Αλκοολόμετρο, σωληνώσεις, βάνες και διάφορα εργαλεία
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.