Θεσ/νίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή (29/9) στην Εγνατία λόγω ασφαλτόστρωσης και αποκλεισμός της Βενιζέλου για 4 μήνες

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε η Τροχαία Θεσσαλονίκης λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται και οι κυκλοφοοριακές ρυθμίσεις που αφορούν τον αποκλεισμό της Βενιζέλου λόγω των έργων κατασκευής του ομώνυμου σταθμού του μετρό.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή (29-09-2019) θα εκτελεστούν έκτακτες εργασίες αποκατάστασης ασφαλτοτάπητα σε τμήματα κατά μήκος της οδού Εγνατίας (ύψος οδού Βενιζέλου) από το Δήμο Θεσσαλονίκης και με την ολοκλήρωσή τους θα πραγματοποιηθεί η «Η΄ κατασκευαστική φάση» στην περιοχή του σταθμού ¨Βενιζέλου, από την ”ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ”. Κατά τη διάρκεια των εν λόγω εργασιών θα γίνουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

– Εργασίες ασφαλτόστρωσης οδός Εγνατία (ρεύμα προς δυτικά) από το Δήμο Θεσσαλονίκης:

1. Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Εγνατία, στο ρεύμα πορείας προς δυτικά, στα τμήματά της από το ύψος της συμβολής της με την Πλατεία Αριστοτέλους έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Χαλκέων καθώς επίσης και από το ύψος της στάσης Αλκαζάρ (περίφραξη ΜΕΤΡΟ) έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Ι.Δραγούμη. Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί σε δύο Φάσεις. Στην 1η Φάση των εργασιών θα διακοπεί η κυκλοφορία στη δεξιά και μεσαία λωρίδα ενώ στην 2η Φάση θα διακοπεί η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

2. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Εγνατία, στο ρεύμα πορείας προς δυτικά, κάθε φορά θα διεξάγεται από την/τις ελεύθερη/ες λωρίδα/ες κυκλοφορίας του ίδιου ρεύματος πορείας.

– Εργασίες εκτέλεσης Η΄ κατασκευαστικής Φάσης από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. (Διάρκεια εργασιών 04 μήνες):

1. Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Ελ. Βενιζέλου , από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ερμού έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Εγνατία. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Ερμού, Αγίας Σοφίας και Ίωνος Δραγούμη.

2. Επανέρχεται στην κυκλοφορία η άνοδος της οδού Ελ. Βενιζέλου από την συμβολή της με την οδό Εγνατία.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών».