Θεσ/νίκη: Το λιμάνι της… διαφθοράς- Έπεφταν μίζες για τον ταχύτερο ελλιμενισμό των πλοίων!

Μεγάλη υπόθεση δωροδοκίας στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης διερευνά η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ ήδη βρίσκονται υπό κράτηση ο κεντρικός Λιμενάρχης και οι έξι πλοηγοί του λιμανιού.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται το λιμάνι ζήτησε επειγόντως από το υπουργείο Εμπορική Ναυτιλίας την άμεση αντικατάσταση των πλοηγών καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένας για τον ελλιμενισμό των πλοίων αφού το σύνολο της δύναμης της πλοηγικής υπηρεσίας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, τελεί υπό έρευνα! Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα διαθέσει από αύριο Τρίτη, δύο πλοηγούς από κοντινά λιμάνια στη Θεσσαλονίκη και έναν ακόμη μεθαύριο, ώστε να μπορούν να γίνονται ελλιμενισμοί.

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που δίνονται με το σταγονόμετρο η υπόθεση -που βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης- αφορά στις μίζες που ζητούνταν προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των πλοίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Τα ποσά που απαιτούσε το κύκλωμα ήταν τεράστια και φέρεται να τα μοιράζονταν ο λιμενάρχης, οι πλοηγοί των πλοίων, αλλά και στελέχη και χειριστές εταιρειών με ρυμουλκά πλοία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες διερευνώνται και άλλες ατασθαλίες που διαπιστώθηκε ότι είχαν ως επίκεντρο το λιμάνι. Σύμφωνα με πηγές κάποιες από τις παράνομες πρακτικές του κυκλώματος ήταν και η χρήση περισσότερων ρυμουλκών από ό,τι ήταν απαραίτητο, αλλά και υπερτιμολογήσεις.

Την έρευνα εποπτεύουν ο εισαγγελέας Εφετών ο οποίος είναι αρμόδιος για τις εσωτερικές υποθέσεις και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ενώ στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται και ο διοικητής της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας ο οποίος ήρθε από την Αθήνα για τον συντονισμό των ερευνών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι διωκτικές αρχές διαθέτουν ηχητικό υλικό από τις τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων οι οποίοι βρίσκονταν υπό παρακολούθηση για μεγάλο χρονικό διάστημα.