Θεσ/νίκη: Διπλής κατεύθυνσης γίνονται η Ίωνος Δραγούμη και η Δωδεκανήσου (BINTEO)

Το σχέδιο του δήμου Θεσσαλονίκης για αμφιδρόμηση της Ίωνος Δραγούμη εντός των επόμενων 15 ημερών, αλλά και της Δωδεκανήσου με στόχο την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού στο κέντρο της πόλης. Αυτό αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και βιώσιμης κινητικότητας Σωκράτης Δημητριάδης μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Λόγια της Πόλης» της TV 100 και τη δημοσιογράφο Μαρία Αναγνωστίδου.

Όπως είπε ο κ. Δημητριάδης τα έργα του μετρό και η κλειστή Βενιζέλου έχουν προκαλέσει «ένα πολύ μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα». Γι’ αυτό η διοίκηση του δήμου θα προχωρήσει στην αμφιδρόμηση της Ίωνος Δραγούμη για περίπου τέσσερις μήνες, «ίσως και περισσότερο, αν δεν ολοκληρωθούν τα έργα». Η αμφιδρόμηση θα ισχύσει μέχρι την οδό Ιουστινιανού, η οποία, επίσης, θα αλλάξει κατεύθυνση.

«Σκεφτήκαμε με τον δήμαρχο αυτή τη λύση προκειμένου να ελαφρύνουμε το κυκλοφοριακό φόρτο στη συγκεκριμένη περιοχή και να δώσουμε ανάσα στο κέντρο της πόλης» είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος.

Επίσης ο δήμος προσανατολίζεται στην αμφιδρόμηση της οδού Δωδεκανήσου η οποία δεν αποκλείεται να λάβει μόνιμο χαρακτήρα μέτρο, ενώ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη.

Κυκλοφοριακές μελέτες για την αποσυμφόρηση από τα έργα του μετρό υπάρχουν, σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, και για τις οδούς Μάρκου Μπότσαρη και Πέτρου Συνδίκα, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ωστόσο -όπως διευκρίνισε- είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Τέλος, ο κ. Δημητριάδης περιέγραψε τις προτεραιότητες της αντιδημαρχίας του ενώ ανακοίνωσε τη κατασκευή διαβάσεων πεζών στο ποδηλατόδρομο της Παραλίας.

Δείτε τη συνέντευξη του κ. Δημητριάδη: