Θεσ/νίκη: Fintech και Μικροπιστώσεις στο επίκεντρο εκδήλωσης του ΚΕΠΑ και των Κέντρων microSTARS

Τα Κέντρα Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS, τα οποία αποτελούν πρωτοβουλία του ΚΕΠΑ, συμμετέχουν για τέταρτη συνεχή χρονιά στην καμπάνια για την προώθηση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μικροχρηματοδοτήσεων* και διοργανώνουν την εκδήλωση με θέμα “Fintech in Greece: Empowering tomorrow’s entrepreneurs”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019, και ώρες 17:00 – 21:00, στους χώρους του Οικοσυστήματος Καινοτομίας OK!Thess στη Θεσσαλονίκη (Κομοτηνής 2 & Μαρία Κάλλας, Ποσειδώνιο).

Η φετινή διοργάνωση έχει ως κεντρικό άξονα την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις μικροπιστώσεις, ως εργαλεία τα οποία δύνανται να αξιοποιηθούν για την αντιμετώπιση της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού, κυρίως όμως για την ενδυνάμωση των σύγχρονων και μελλοντικών επιχειρηματιών, μέσα από την εφαρμογή νέων τεχνολογιών.

Η χρηματοοικονομική τεχνολογία (FinTech) είναι ένας γενικός όρος, ο οποίος καλύπτει κάθε είδος τεχνολογικής καινοτομίας που χρησιμοποιείται για τη στήριξη ή την παροχή χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Η χρηματοοικονομική τεχνολογία (FinTech) αλλάζει δραστικά το τοπίο στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Οι αλλαγές αυτές αφορούν στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, στην διαχείριση επενδύσεων, πρωτίστως όμως διαφοροποιούν την σχέση τους με τους τελικούς χρήστες – πελάτες τους. Ο τομέας της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας αποτελεί έναν από τους πιο ταχέως αναπτυσσόμενους ψηφιακούς κλάδους διεθνώς, ενώ στην Ελλάδα βρίσκεται στα αρχικά στάδια διαμόρφωσης με την πλειοψηφία των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο ελληνικό οικοσύστημα των FinTech, να επικεντρώνονται σε υπηρεσίες πληρωμών.

Η πρόσβαση στις μικροπιστώσεις προς τους αποκλεισμένους από την παραδοσιακή τραπεζική, ειδικότερα μέσω χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που απορρέουν από την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, σε συνδυασμό με τις μη χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, όπως η καθοδήγηση, η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης, η κατάρτιση, οι υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης (Business Development Services), δύνανται να έχουν θετικό αντίκτυπο στους ωφελούμενους και συμβάλλουν στην ενδυνάμωση και ανάπτυξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η εκδήλωση υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του OK!Thess και του Ελληνο-Πολωνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Επενδύσεων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για εγγραφή συμμετοχής, πατήστε εδώ ή σε περίπτωση παρακολούθησης μέσω live streaming, επισκεφθείτε το webtv του kabusiness.gr

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα. Αγνή Παγούνη (Τηλ.: 2310 27 40 33 – Emailpagounia@microstars.gr)

To πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

[17:00-17:30] Προσέλευση – Εγγραφές
[17:30-18:15] Χαιρετισμοί
Θωμάς – Φωκίων Αλγιανάκογλου, Πρόεδρος ΚΕΠΑ, Πρόεδρος ΕΦΕΠΑΕ
Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας *
Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης *
Σίμος Μπενσασσών, Ιδρυτής ΟK!Thess
Αντώνης Ηλίας, Συντονιστής ΟK!Thess
[18:15-18:30] Το Blockchain στην υπηρεσία της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας
Κωνσταντίνος Βότης, Ερευνητής του Ινστιτούτου Τεχνολογιών
Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ΕΚΕΤΑ
[18:30-18:45] Fintech Innovation Enabler: Το παράδειγμα των
Συνεταιριστικών Τραπεζών
Μαρίνος Ξυναριανός, Digital Innovation & Financial Technologies Expert,
Crowdpolicy, Secretary General, Hellenic Blockchain Hub
[18:45-19:00] Το παράδειγμα του BanQu Blockchain App
Denise Villa, Senior Director, Business Development, BanQu Inc.
[19:00-19:15] Καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες στην ψηφιακή τραπεζική
Δημήτρης Λιτσικάκης, Global Head of Fintech, Devere Group
[19:15-19:30] Επαναπροσδιορίζοντας την πρόταση αξίας στον χρηματοπιστωτικό
κλάδο από την χρήση νέων τεχνολογιών
Ναούμ Αθανασίου, Officer, Εταιρική & Επενδυτική Τραπεζική – Wholesale
Products – Green Banking & Αναπτυξιακά Προγράμματα, Τράπεζα Πειραιώς
[19:30-19:45] Fintech και Μικροπιστώσεις
Νεοκλής Στάμκος, Project Manager του έργου microSTARS, ΚΕΠΑ
[19:45-20:00] Digital finance for all with gamification
Όλγα Παπαδοπούλου, Πρόεδρος, Finance Club UoM
[20:00-20:30] E & A
[20:30-21:00] Networking Cocktail
* έχει προσκληθεί