Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις σε σπίτια και επιχειρήσεις στη Β. Ελλάδα- Πάνω από 300.000 ευρώ η λεία!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας και αφορά στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πολυάριθμες ληστείες και διαρρήξεις εταιρειών και οικιών σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Οι δράστες εντοπίστηκαν όταν το αυτοκίνητο με το οποίο μετέφεραν ένα χρηματοκιβώτιο -που μόλις είχαν αφαιρέσει από επιχείρηση- ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα! (φωτογραφία)

Όπως ανακοίνωσε ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος Αντώνιος Τζιτζής έγιναν οκτώ συλλήψεις, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο ακόμη μέλη της συμμορίας.

Δίνοντας λεπτομέρειες για την υπόθεση ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Θεσσαλονίκης Αστυνόμος Β΄ Χρήστος Δημητρακόπουλος συνελήφθησαν 7 άντρες και μία γυναίκα ηλικίας από 17 έως 50 ετών, όλοι ημεδαποί.

Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι, τουλάχιστον από τις αρχές Αυγούστου του τρέχοντος έτους, ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέρρηξαν επιχειρήσεις και κατοικίες στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σερρών, Δράμας, Καβάλας και Λάρισας.

Συγκεκριμένα, διέπραξαν :

-μία (1) ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Λάρισας απ’ όπου αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο,
-τέσσερις (4) διαρρήξεις επιχειρήσεων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και των Σερρών,
-δύο (2) απόπειρες διαρρήξεων εταιρειών στη Θεσσαλονίκη,
-δεκαπέντε (15) διαρρήξεις οικιών σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Σέρρες και Δράμα και
-τέσσερις (4) κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Καβάλα.
Από την εγκληματική της δράση η οργάνωση αποκόμισε χρηματικό ποσό που ανέρχεται σε 295.000 ευρώ και τιμαλφή η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 16.500 ευρώ.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους είναι ότι, για τη διάπραξη των έκνομων ενεργειών χρησιμοποιούσαν ως «επιχειρησιακά» οχήματα δύο αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και ιπποδύναμης, προκειμένου να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και να αποφύγουν τυχόν αστυνομικό έλεγχο, στα οποία είτε δεν τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας, είτε τοποθετούσαν κλεμμένες ή παραποιημένες πινακίδες.
Τα εν λόγω αυτοκίνητα τα απέκρυπταν σε κλειστό, κλειδωμένο και περιφραγμένο χώρο στην περιοχή της Νικόπολης, όπου μετέβαιναν λαμβάνοντας αυξημένα μέτρα αντιπαρακολούθησης, χρησιμοποιώντας για το λόγο αυτό τέσσερα επιπλέον οχήματα.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Έξι (6) οχήματα, εκ των οποίων τα δύο (2) «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα
-Χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές
-Πλήθος κινητών τηλεφώνων
-Ένα (1) σύστημα καταγραφής και τέσσερις (4) κάμερες και
-Δύο (2) φορητοί πομποδέκτες