Εκδήλωση για την 26η και την 28η Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διοργανώνει εκδήλωση την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 στις 12 το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο Τελετών του Ιδρύματος, για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης την 26η Οκτωβρίου 1912, την επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 και την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, ενώ τον Πανηγυρικό θα εκφωνήσει ο καθηγητής Χρήστος Νίκας, του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών, με θέμα: «Ελληνική εμπορική ναυτιλία και Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Από την απόλυτη καταστροφή στην αναγέννηση και την παγκόσμια επικράτηση».

Θα ακολουθήσει η επίδοση τιμητικών επαίνων στα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τα οποία αφυπηρέτησαν την 31η Αυγούστου 2019.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με Μουσικό Πρόγραμμα από το Σύνολο εγχόρδων «ΜΕΤεγχορδαίς» της Κατεύθυνσης Ευρωπαϊκής (Κλασικής) Μουσικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.