Β. Κικίλιας: Έρχονται 3.500 προσλήψεις στην Υγεία

«Το ανθρώπινο δυναμικό του Ε.Σ.Υ. είναι η ραχοκοκαλιά του. Γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό δίνουν μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες και τους ευχαριστώ θερμά για αυτό. Έχουμε καταγράψει τα προβλήματα που δυσχεραίνουν χρονικά τη διαδικασία των προσλήψεων και πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, να τις επισπεύσουμε». Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ο οποίος υπογράμμισε ότι τώρα, απαιτούνται πάνω από 18 μήνες για τις προσλήψεις. Ωστόσο, πρόσθεσε, «στόχος μας είναι να το ελαχιστοποιήσουμε αρκετά αυτό το διάστημα. Επίσης, θα υλοποιήσουμε επιτέλους την ισχύουσα διάταξη νόμου, που προβλέπει ότι 6 μήνες πριν την συνταξιοδότηση του γιατρού, προκηρύσσεται η θέση, ώστε αμέσως να πληρωθεί και να μην υπάρχει κενό».

Ο κ. Κικίλιας επισήμανε ακόμη ότι «ο Ψηφιακός μετασχηματισμός του Υπουργείου Υγείας θα μας βοηθήσει να ενσωματώσουμε γρήγορους και ευέλικτους μηχανισμούς στελέχωσης κρίσιμων τομέων, όπως ο νοσηλευτικός».

Επιπλέον, τόνισε ο ίδιος, «επανασχεδιάζουμε τις ανάγκες σε ιατρικές ειδικότητες, για να προχωρήσουν οι συνέργειες σε διοικητικό επίπεδο και να εφαρμοστεί μία πολιτική συγκράτησης των νέων ιατρών στη χώρα».

Μέχρι τότε, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας «έχουμε στον άμεσο προγραμματισμό μας 1.300 θέσεις νοσηλευτών τραυματιοφορέων και λοιπού προσωπικού, 1.500 θέσεις γιατρών, ενώ ήδη επιταχύνουμε τις διαδικασίες για τις προσλήψεις 700 αγροτικών γιατρών».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, υπάρχει όμως σκληρή δουλειά με σεβασμό μέχρι και στο τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου».

Διαβάστε ΕΔΩ όλη τη συνέντευξη του κ. Κικίλια.