Θεσ/νίκη: Συνελήφθη μετά από καταδίωξη 49χρονος διακινητής παράτυπων μεταναστών

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδά έπειτα από εντολή του Κέντρου της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη ατόμου που μετέφερε 29 παράτυπους μετανάστες με Ι.Χ.Φορτηγό.

Πρόκειται για 49χρονο αλλοδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, το βράδυ της Πέμπτης (17-10-2019) αστυνομικοί του Α.Τ. Λαγκαδά εντόπισαν έπειτα από αναζητήσεις, φορτηγό που οδηγούσε ο 49χρονος, το οποίο δε σταμάτησε σε σχετικά σήματα, τόσο των αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, όσο και αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας που επιχείρησαν να το ελέγξουν νωρίτερα. Ο οδηγός συνέχισε την πορεία του και ακινητοποίησε το όχημα σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού. Στη συνέχεια μπήκε στον… χώρο όπου ήταν στοιβαγμένοι οι παράτυποι μετανάστες προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις αστυνομικές αρχές, πλην όμως εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο εν λόγω όχημα, βρέθηκαν συνολικά 29 άτομα που στερούνταν των απαραιτήτων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι διακινούμενοι εισήλθαν παράνομα σε προγενέστερο χρόνο από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, καταβάλλοντας χρηματικό ποσό για την μεταφορά τους