Στο δημαρχείο του δήμου Δέλτα συναντήθηκαν Γιάννης Ιωαννίδης – Σωκράτης Φάμελλος

Τον βουλευτή της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο και τους συνεργάτες του υποδέχτηκε στο δημαρχείο ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

Ιεραρχώντας τα ζητήματα που απασχολούν πρωτίστως τους δημότες της περιοχής του δήμου Δέλτα, ο κ. Ιωαννίδης επισήμανε το πρόβλημα της υπερσυγκέντρωσης αδήλωτων μεταναστών – προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου που συνιστά τη δυσλειτουργία της περιοχής των Διαβατών και της Μαγνησίας και έχει ως αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών. Ο δήμαρχος Δέλτα ενημέρωσε τον κ. Φάμελλο για τις επαφές που είχε με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ για τη μετακίνηση των προσφύγων από το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, με απ’ ευθείας γραμμή, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, καθώς και για τις συναντήσεις του με εκπροσώπους της ΕΛΑΣ για την αστυνόμευση της περιοχής.

Ταυτόχρονα ο κ. Ιωαννίδης υπογράμμισε την ανάγκη αναβάθμισης της περιοχής του οικισμού Αγία Σοφία, ενώ ενημέρωσε τον κ. Φάμελλο ότι ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του νηπιαγωγείου της περιοχής που είχε καταστραφεί τον περασμένο Απρίλιο και από τότε δεν ξαναλειτούργησε.

Ο κ. Φάμελλος δήλωσε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης θεμάτων για την στήριξη των κατοίκων της περιοχής καθώς και την ενίσχυση λεωφορειακών συνδέσεων, ηλεκτροφωτισμού, δημιουργίας οδών πρόσβασης και ενίσχυση της αστυνόμευσης για την ασφάλεια και των προσφύγων αλλά και των κατοίκων της περιοχής.

Ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης ζήτησε επίσης την συμβολή του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος στην Ανάπτυξη της Περιοχής του Δέλτα Αξιού και στην ενίσχυση των οδικών υποδομών που θα έχει ως άμεση συνέπεια την αναβάθμιση της επιχειρηματικότητας, ενώ τόνισε την ανάγκη στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας και των κατοίκων της περιοχής.

Ένα ακόμη ζήτημα που συζήτησαν οι κ.κ Φάμελλος και Ιωαννίδης ήταν η λειτουργία του Φορέα του Θερμαϊκού Κόλπου.

Ο πρώην υπουργός και νυν Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, τόνισε ότι στις «προτεραιότητες μας είναι η κύρωση του Π.Δ για το Δέλτα Αξιού, που είχε ολοκληρωθεί με εκτεταμένη διαβούλευση του ΥΠΕΝ την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ενίσχυση της λειτουργίας του Φορέα του Θερμαϊκού Κόλπου και η οργάνωση της άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης Καλοχωρίου». Ο κ Φάμελλος συμπεριέλαβε επίσης στις προτεραιότητες του την επιτάχυνση οδικών υποδομών, την στοχευμένη ενίσχυση των λεωφορειακών γραμμών και την υποστήριξη στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.