Αποχώρησε από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης η Ένωση Ξενοδόχων!

Με ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η ΕΞΘ αποχωρεί από τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης.

«Οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης κατέληξαν ότι διαφωνούν με την έλλειψη στρατηγικού σχεδίου δράσεων για την προβολή της Θεσσαλονίκης στο εξωτερικό, καθώς η πλειονότητα των δράσεων του Οργανισμού Τουρισμού αφορά στην πολιτική προβολή στο εσωτερικό και όχι στη στοχευμένη προβολή της Θεσσαλονίκης», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΕΞΘ και προσθέτει: «Θεωρούμε ότι η απόφασή μας αυτή θα είναι η αφετηρία της δρομολόγησης άμεσων εξελίξεων και αλλαγών ως προς τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του Οργανισμού».

Η εξέλιξη αυτή ήταν προδιαγεγραμμένη μετά την επιστολή (σ.σ. η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στις 16 Οκτωβρίου) του προέδρου της ΕΞΘ, Ανδρέα Μανδρίνου προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, την Πρόεδρο του ΟΤΠΜΘ και στους υπόλοιπους Προέδρους καθώς και στους εκπροσώπους όλων των φορέων του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης. «Η ιώβεια υπομονή των ξενοδόχων, αλλά και των υπολοίπων επαγγελματιών του Τουρισμού της Θεσσαλονίκης στην πολυετή πολιτική εκμετάλλευση του φορέα εξαντλήθηκε», επισήμαινε χαρακτηριστικά ο κ. Μανδρίνος ο οποίος παράλληλα έκανε λόγο για προσπάθεια χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης από τον Οργανισμό.

Αναλυτικά εκείνη η επιστολή του Προέδρου της ΕΞΘ που εστάλη προ ημερών -και έδειχνε τον δρόμο που θα ακολουθήσει η Ένωση- έχει ως εξής:

«Αξιότιμοι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των φορέων του ΟΤΠΜΘ,
Χθες σε άρθρο της εφημερίδας «Μακεδονία» διαβάσαμε επιστολή του Οργανισμού προς την εφημερίδα – για την οποία δεν είχαμε καμία ενημέρωση σαν μέλη του ΔΣ – που είχε ως προφανή στόχο τη νουθέτηση και τη χειραγώγηση της γνώμης του μέσου και του δημοσιογράφου σχετικά με το έργο του Οργανισμού αλλά και τον επηρεασμό των υπολοίπων ΜΜΕ που τυχόν θα θελήσουν μελλοντικά να ασκήσουν κριτική..

Αυτό το ήθος, το ύφος και η νοοτροπία στην άσκηση της εξουσίας αλλά και ο αδιαφανής κατά τη γνώμη μας τρόπος διαχείρισης του Οργανισμού δε συνάδει και δεν μπορεί να συνυπάρξει με τις δικές μας αρχές και αξίες και την ιστορία των 105 ετών μας . Η ιώβεια υπομονή των ξενοδόχων, αλλά και των υπολοίπων επαγγελματιών του Τουρισμού της Θεσσαλονίκης στην πολυετή πολιτική εκμετάλλευση του φορέα εξαντλήθηκε.

Η ΕΞΘ θα πάρει τις αποφάσεις της σε σχέση με τον Οργανισμό και την επόμενη μέρα, σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της».

(Η φωτογραφία είναι από την έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΞΘ)