Με τον Δ. Κουτσούμπα συναντήθηκε αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ- Τι συζήτησαν

Με τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, κ. Δημήτρη Κουτσούμπα και με στελέχη του ΚΚΕ συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Σταύρο Κούκο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό και εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης της ΟΤΟΕ για συναντήσεις της με τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να τους εκφράσει τις απόψεις της για τις εργασιακές διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου.

Οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ:

• επισήμαναν ότι οι αγώνες για την απόκρουση αυτών των διατάξεων δεν σταματούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου, για αυτό είναι απαραίτητη η στήριξη των πολιτικών κομμάτων.
• ανέπτυξαν τις θέσεις της Ομοσπονδίας για τις διατάξεις που ήδη ψηφίστηκαν, οι οποίες επιχειρούν να ξηλώσουν της κλαδικές και προοπτικά όλες τις ΣΣΕ.
• τόνισαν την ιδιαίτερη βαρύτητα την οποία αποδίδουν στη σημασία των κλαδικών ΣΣΕ, ως κορυφαίου θεσμού προστασίας των μισθών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
• τοποθετήθηκαν, επίσης, για τους υπέρμετρους και αντισυνταγματικούς περιορισμούς που εισήχθησαν στο θεσμό της Διαιτησίας, οι οποίοι καταλήγουν στην επιβράβευση κάθε κακόπιστου εργοδότη, αλλά και για τη νομοθέτηση υπέρμετρων ευχερειών στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων να ρυθμίσει με Υπουργικές Αποφάσεις κρίσιμα ζητήματα εξαίρεσης από τις κλαδικές ΣΣΕ και λειτουργίας των συνδικάτων.
• κατέθεσαν, τέλος, υπόμνημα με τις θέσεις της ΟΤΟΕ για τις διατάξεις αυτές, το οποίο είχαν και επίσημα απευθύνει στον Υπουργό κ. Βρούτση, πριν την ψήφιση του νόμου.

Από την πλευρά του ο Γεν. Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ τόνισε ότι οι αντεργατικές διατάξεις του πρόσφατα ψηφισμένου από την Κυβέρνηση νομοσχεδίου θίγουν κρίσιμα δικαιώματα των εργαζόμενων. Δίνουν μάλιστα το δικαίωμα στον Υπουργό Εργασίας να «αποφασίζει και να διατάσσει», με Υπουργικές Αποφάσεις, σε μια σειρά σοβαρά θέματα για τις συλλογικές συμβάσεις, τα εργασιακά δικαιώματα και τη λειτουργία των συνδικάτων. Και αυτό σε μια συγκυρία που πολλαπλασιάζονται οι προκλήσεις και τα προβλήματα για τους εργαζόμενους και τις εργασιακές σχέσεις και στον τραπεζικό κλάδο. Συμφώνησε, ακόμα, ότι οι αγώνες για την ανατροπή αυτών των διατάξεων δεν σταματούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου, αλλά θα συνεχιστούν και μέσα και έξω από τη Βουλή.

Κλείνοντας τη συνάντηση, ο κ. Κουτσούμπας διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ΟΤΟΕ για τη στήριξη του ΚΚΕ στην προώθηση ζητημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στον τραπεζικό κλάδο.