Από 1 έως 9 Νοεμβρίου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις- Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή 3/11

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ενημερώνει εμπόρους και καταναλωτές ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4177/2013 από την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 έως και το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, θα ισχύσει η ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΣΘ, οι ανωτέρω ημερομηνίες της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου είναι δεσμευτικές για τα εμπορικά καταστήματα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και δεν επιτρέπεται παράταση της εκπτωτικής περιόδου πέραν της 9ης Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Παράλληλα, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ίδιου νόμου, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν (προαιρετικά) την Κυριακή 3 Νοεμβρίου (πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου του Νοεμβρίου 2019). Το προτεινόμενο από τον ΕΣΘ ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τη συγκεκριμένη Κυριακή είναι 11 πμ – 6 μμ.

Να σημειωθεί ότι για τα πολυκαταστήματα το προτεινόμενο από τον ΣΕΛΠΕ ωράριο για την Κυριακή 3/11 είναι 11 πμ έως 8 μμ.