ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα για περισσότερες από 40.000 θέσεις εργασίας!

Τα σχέδια του ΟΑΕΔ αποκάλυψε ο νέος διοικητής τού Οργανισμού, Σπύρος Πρωτοψάλτης μιλώντας στο Star. Όπως είπε, έμφαση θα δοθεί στη δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, ενώ αναφέρθηκε και στα νέα προγράμματα που έρχονται για πρόσληψη ανέργων, αλλά και για παροχή βοήθειας σε νέους ώστε να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση. Συνολικά, σε συνδυασμό με την κοινωφελή εργασία στο Δημόσιο, τα προγράμματα θα αφορούν περισσότερες από 40.000 θέσεις εργασίας!

«Ένα πρόγραμμα που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα είναι κάτι το οποίο θα βγει τον επόμενο μήνα το οποίο θα είναι συμβουλευτική για νέους ανέργους 18- 29 ετών θα τους συμβουλεύσουμε στο πώς να φτιάξουν ένα επιχειρηματικό πλάνο και τη δική τους επιχείρηση» τόνισε ο κ. Πρωτοψάλτης.

Συνολικά 3.000 επιχειρηματικά πλάνα θα επιλεγούν ως άρτια και σε επόμενη φάση θα τους δοθεί επιδότηση.

Την προηγούμενη τετραετία τα προγράμματα απευθύνονταν κυρίως στον δημόσιο τομέα και όχι στον ιδιωτικό. Ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ απάντησε για το αν θα αλλάξει αυτή η αναλογία: «Δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ανάγκες και ότι θα σταματήσουμε την κοινωφελή εργασία, αλλά η έμφαση πρέπει να δοθεί στον ιδιωτικό τομέα. Θα υπάρξει μια μεγάλη ολοκληρωμένη παρέμβαση για νέους 18-29 ετών στους οποίους θα συνδυάσουμε 10 μήνες στην εργασία και μετά τέσσερις μήνες διατήρηση στην εργασία και παράλληλη κατάρτιση και στο τέλος πιστοποίηση αυτών των δεξιοτήτων για 4.500 ανέργους 18-29 ετών και κυρίως για τεχνικά επαγγέλματα που έχουν μεγάλη ζήτηση. Θα ξεκινήσει στις αρχές του νέου έτους».

Παράταση προγραμμάτων ΟΑΕΔ
Η νέα διοίκηση του ΟΑΕΔ έδωσε παράταση και σε προγράμματα που τρέχουν:
-για 4.000 εργαζόμενους σε δημόσια νοσοκομεία
-1.700 εργαζόμενους σε hot spot
-4.500 σε επιχειρήσεις που επηρεάστηκαν από την πτώχευση της Thomas Cook.

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας
Ακόμα, έρχεται και νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, για 35.000 θέσεις εργασίας. Όπως δηλώνει ο κ. Πρωτοψάλτης, το πρόγραμμα θα είναι για οκτώ μήνες σε Δήμους – Περιφέρειες και στόχος είναι να βοηθήσει ιδιαίτερα τους μακροχρόνια ανέργους.

Πηγή: star.gr