«Παραγωγικό Σκασιαρχείο»: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας για τους μαθητές της Κ. Μακεδονίας!

Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ) πραγματοποιεί για τρίτη συνεχή χρονιά το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Παραγωγικό Σκασιαρχείο» με αντικείμενο την επίσκεψη μαθητών των σχολικών μονάδων της Β/θμιας Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας σε καινοτομικές επιχειρήσεις της Β. Ελλάδας για το σχολικό έτος 2019-2020.

Σκοπός του προγράμματος στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού είναι η ομαλή και πλέον κατάλληλη για κάθε άτομο μετάβασή του στην αγορά εργασίας.

Η συμβουλευτική σταδιοδρομίας υλοποιείται με τη μορφή επιτόπιων επισκέψεων σε καινοτόμες επιχειρήσεις και συζήτησης με εκπροσώπους αυτών που στοχεύουν στην καλύτερη δυνατή πληροφόρηση του μαθητικού πληθυσμού αναφορικά με τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές τους δυνατότητες αλλά και με επιτυχημένα παραδείγματα καινοτομικής επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδραστικά εργαστήρια STEAM, τα οποία υλοποιούνται από τον επιστημονικό συνεργάτη STEAMULATOR, προσαρμοσμένα αποκλειστικά στο κύριο αντικείμενο κάθε επιχείρησης και στο γνωστικό επίπεδο των μαθητών.

Σημειώνεται ότι η μόνο το περασμένο έτος η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας υλοποίησε με εξαιρετική επιτυχία εννέα δράσεις, όπου περισσότεροι από 320 μαθητές από 9 σχολεία γνώρισαν 11 καινοτόμες επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος.

Όπως δηλώνει η κα Λήδα Παπατζήκα, Υπεύθυνη του προγράμματος, οι μαθητές μέσω του προγράμματος έρχονται σε επαφή με πρωτεργάτες της καινοτομίας και πραγματικούς επιστήμονες επαγγελματίες και ερευνητές, σε μια προσπάθεια διασύνδεσης της εκπαίδευσης με την επιχειρηματική καινοτομία.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΖΚ ευχαριστεί θερμά «το δίκτυο των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για την εξαιρετική συνεργασία, συμβάλλοντας με τις πολύτιμες εμπειρίες τους στην καλλιέργεια μιας νέας κουλτούρας διάχυσης και αξιοποίησης της γνώσης».

Για περισσότερες πληροφορίες www.thessinnozone.gr, Λήδα Παπατζήκα, 2310-379341, papatzika@thessinnozone.gr και στον σύνδεσμο που αφορά στην «Έγκριση του ΥΠΑΙΘ για το πρόγραμμα Παραγωγικό Σκασιαρχείο της ΑΖΚ».