ΛΑΕ Θεσ/νίκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ υποθήκευσε τον Πύργο του Τριγωνίου στους δανειστές, η ΝΔ τον κλείνει!

Για υποκρισία των μνημονιακών κυβερνήσεων όσον αφορά στην επιστροφή των Ελγινείων την ώρα που δεν διασφαλίζεται η επισκεψιμότητα των μνημείων που βρίσκονται στη χώρα μας κάνει λόγο η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) Θεσσαλονίκης με αφορμή το «λουκέτο» που μπαίνει στον Πύργο του Τριγωνίου στη Θεσσαλονίκη λόγω έλλειψης προσωπικού! Την αρνητική εξέλιξη για το εξαιρετικού ενδιαφέροντος μνημείου της πόλης γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.

Όλη η ανακοίνωση της ΛΑΕ Θεσσαλονίκης έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον είχε συμπεριλάβει στις αρχαιότητες που υποθήκευσε για 99 χρόνια στους δανειστές, η κυβέρνηση της Ν.Δ. τον ”κλείνει”, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Πρόκειται για τον Πύργο του Τριγωνίου, τον οποίο δε θα μπορούμε, για άγνωστο χρονικό διάστημα, να επισκεπτόμαστε, εμείς, και οι τουρίστες, γιατί δεν υπάρχει προσωπικό, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, κατόπιν ανακοινώσεως της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης. Κι αυτή, μοιάζει να είναι μόνον η αρχή, σε μια χώρα, όπου επί εννιά συνεχή μνημονιακά χρόνια, συνειδητά συρρικνώνεται ο δημόσιος τομέας, με σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στη δημόσια παιδεία, υγεία, και όπως αποδεικνύεται καθημερινά, και στον πολιτισμό.

Κι αυτό, δείχνει και την υποκρισία των μνημονιακών κυβερνήσεων, οι οποίες «αγωνίζονται» για την επιστροφή των Ελγινείων, την ίδια ώρα που δε διασφαλίζουν την επισκεψιμότητα στα μνημεία που βρίσκονται στη χώρα μας!

Αυτά, για όσους επαίρονται ότι βγήκαμε από τα μνημόνια.Αυτά, για όσους υποκριτές, διατείνονται ότι θα δημιουργούν υπερπλεονάσματα, και θα ξεπληρώνουν ένα δυσβάσταχτο και επαχθές δημόσιο χρέος, χωρίς αρνητικές συνέπειες στην εργασία, στους μισθούς, στις συντάξεις, στην παιδεία, υγεία, στο περιβάλλον, στον πολιτισμό».