Αντίδραση της Ανυπότακτης Δημοκρατικής Μακεδονίας για το πρόστιμο στην ΑΝΤΑΡΣΙΑ για αφισορύπανση

«Τα εξοντωτικά πρόστιμα -και όχι η ανάρτηση πανό- ”ρυπαίνουν” τη Δημοκρατία». Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων η παράταξη «Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία» στο περιφερειακό συμβούλιο Κ. Μακεδονίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ καταγγέλλει την απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβιάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, η οποία επέβαλε το εξοντωτικό πρόστιμο των 50.000 ευρώ στην Περιφερειακή Παράταξη ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, «με αφορμή τρία πανό που υποτίθεται ότι τοποθετήθηκαν στις Σέρρες, ανώνυμα και σε άγνωστο χρόνο» (όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΙΑ) και με βάση τον αντιδραστικό και αντιδημοκρατικό νόμο του Καλλικράτη που θεσμοθέτησε και ψήφισε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, διατήρησε σχεδόν αυτούσιο και επιδείνωσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ με την ψήφιση του Κλεισθένη.

Το αξιοσημείωτο του θέματος είναι ότι η απόφαση πάρθηκε μετά από καταγγελία στην επιτροπή, του υπερδραστήριου στις παρακολουθήσεις των πολιτικών και κινηματικών διαδικασιών Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, το οποίο έκανε αντίστοιχες καταγγελίες και για άλλες Δημοτικές και Περιφερειακές Παρατάξεις με μόνιμη προτίμηση προς τα αριστερά….

Καταγγέλλουμε τη συγκεκριμένη απόφαση και θεωρούμε ότι αποτελεί προσπάθεια πολιτικής φίμωσης, η οποία μάλιστα στοιχειοθετείται πάνω σε νόμους, που δημιουργούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη στέρηση της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών αλλά και προσωπικής, οικονομικής εξόντωσης κάθε αγωνιστή, που αντιπαλεύει τα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη και το Π.Σ. της ΠΚΜ να καταδικάσει αυτή την απόφαση και να πάρει νομικές πρωτοβουλίες για την ακύρωση της απαράδεκτης απόφασης, καθώς του προστίμου των 50.000 ευρώ σε εκλεγμένο Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Κ.Μ».

(Στη φωτογραφία η επικεφαλής της Ανυπότακτης Δημοκρατικής Μακεδονίας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου)