Δήμος Θεσ/νίκης: Μηδενική ανοχή από τη δημοτική αστυνομία – «Δουλεύουμε και τις Κυριακές», διεμήνυσε ο Δ. Δαγκλής

Στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στην εκπομπή του Στέφανου Διαμαντόπουλο.

«Η δημοτική αστυνομία είναι υποστελεχωμένη» επισήμανε ο κ. Δαγκλής ωστόσο όπως είπε η «στρατηγική άλλαξε» και η Δημοτική Αστυνομία θα είναι στους δρόμους όλες τις μέρες της εβδομάδας με σκοπό την τήρηση των νόμων και της ευταξίας στην πόλη.

«Δουλεύουμε πλέον και τις Κυριακές. Θα βγαίνουμε έξω και τις Παρασκευές, και τα Σάββατα, και τις Κυριακές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δαγκλής.

Ερωτηθείς σχετικά με τον αντικαπνιστικό νόμο και τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους παραβάτες ξεκαθάρισε πως η λέξη «σύσταση» δεν υπάρχει. «Θα βεβαιώνεται η παράβαση», όπως είπε, «και στον επιχειρηματία και στον πελάτη». Υπενθύμισε μάλιστα πως πλέον με βάση το νέο νόμο το πρόστιμο για τους πελάτες έχει αυξηθεί από τα 50 στα 200 ευρώ.

Για το ζήτημα των δικύκλων τόνισε με έμφαση ότι «προηγείται ο πεζός», ενώ αναφερόμενος στα τραπεζοκαθίσματα που καταλαμβάνουν παράνομα δημόσιους χώρους και τις δράσεις απομάκρυνσής τους από τη δημοτική αστυνομία είπε ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή. «Οι έλεγχοι θα γίνονται όλο το 24ωρο και τις πρώτες πρωινές ώρες, θα είμαστε απρόβλεπτοι», είπε ο κ. Δαγκλής.

Πηγή: rthess.gr