Γιάννης Ιωαννίδης (δήμαρχος Δέλτα): Η υδροδότηση της κοινότητας Αξιού σε προτεραιότητα

Το φλέγον ζήτημα της υδροδότησης της κοινότητας Αξιού από το δίκτυο της ΕΥΑΘ συζητήθηκε σε σύσκεψη που έγινε μετά από αίτημα του δημάρχου Δέλτα, Γιάννη Ιωαννίδη στο Διοικητήριο υπό την προεδρεία του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρου Καράογλου και την παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΑΘ Νάσσου Γεωργιάδη

Στη σύσκεψη που συμμετείχε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρος Σταματάκης, ο γενικός γραμματέας του δήμου Δέλτα Δημήτρης Τερζίδης ο δημοτικός σύμβουλος Χαλάστρας Αχιλλέας Χαντές και ο νομικός σύμβουλος της ΕΥΑΘ Νίκος Στεργιόπουλος και ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΔΔ, Δημήτρης Ζάχος. Oι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν σε όλα τα επίπεδα για την υδροδότηση του Αξιού καθώς και για τα υπόλοιπα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της ΕΥΑΘ.

Ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης έθεσε στο τραπέζι της συζήτησης το ζήτημα του υπέρογκου χρέους των 14 εκατομμυρίων ευρώ του δήμου προς την ΕΥΑΘ που -όπως είπε- βρήκε κατά την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο δήμαρχος Δέλτα ζήτησε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας και από τον υφυπουργό Εσωτερικών κ Θόδωρο Καράογλου τη διευθέτησή του με όρους βιώσιμους χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες του δήμου Δέλτα. «Χρειάζεται να δρομολογηθεί μια λύση που θα αποτελεί τη χρυσή τομή για την επίλυση του τεράστιου αυτού προβλήματος χωρίς να επιβαρυνθούν επιπλέον οι πολίτες του δήμου μας με την πληρωμή μεγάλων ποσών στους λογαριασμούς ύδρευσης» ανέφερε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ζητήματα αυτά θα εξεταστούν εκ νέου από τη διοίκηση της ΕΥΑΘ η οποία δια του διευθύνοντος συμβούλου της δεσμεύτηκε για την επίλυση τους.