«Το φως όταν μεταφυτεύεται» ο τίτλος του νέου βιβλίου της Γεωργίας Μακρογιώργου

«Το φως όταν μεταφυτεύεται» είναι το νέο βιβλίο της Γεωργίας Μακρογιώργου. Η παρουσίασή του έγινε την Παρασκευή (8/11/2019), στο βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία, στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητές, τον ποιητή και δημοσιογράφο Γιώργο Καλιεντζίδη και την ποιήτρια και φιλόλογο Δήμητρα Κουβάτα. Ποιήματα διάβασαν οι: Χριστίνα Βουμβουράκη, Χριστίνα-Παναγιώτα Γραμματικοπούλου, Μάρθα Ζήση, Δέσποινα Καλαϊτζίδου, Κατερίνα Τσίχλα και Ρούλα Τσολακίδου.

Όπως σημειώνει η συγγραφέας, «Το φως όταν μεταφυτεύεται» είναι προϊόν αλληλεπίδρασης ανάμεσα στην ποίηση και τη φωτογραφία σε μια διάθεση επικοινωνίας συναισθημάτων και σκέψεων. Από τη μια ο παραλογισμός, οι ανισότητες, η βία αυτού του κόσμου που πληγώνει και από την άλλη η προσπάθεια απομόνωσης φωτεινών στιγμών αρμονίας και ομορφιάς μέσα στο κάδρο των φωτογραφιών. «Η ποίηση σε βρίσκει εκεί που τη χρειάζεσαι για να καταλάβεις τον εαυτό σου και τον κόσμο», λέει ο ποιητής και δάσκαλος από το μεταπτυχιακό δημιουργικής γραφής, Τίτος Πατρίκιος. Το εγχείρημα της έκδοσης εμπεριέχει ένα στοίχημα. Θα καταφέρεις να κάνεις τον αναγνώστη να νιώσει δημιουργός, που θα αναπλάσει τα ποιήματα σύμφωνα με τα δικά του βιώματα; Οι στίχοι σου θα μεταφυτευθούν; Θα φωτίσουν ευαίσθητες πλευρές; Θα δώσουν έναυσμα για καινούρια έμπνευση;

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
H Γεωργία Μακρογιώργου γεννήθηκε στη Νάουσα. Σπούδασε στο τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στη διδασκαλία των Αγγλικών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και στη Δημιουργική Γραφή-Συγγραφή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Το 2017 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Τύχη στα τείχη».