ΕΣΘ: «Όχι» στη συγχώνευση της Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης με τη ΔΟΥ Ιωνίας

Την αντίθεσή του στην απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τη συγχώνευση της ΔΟΥ Α΄ Θεσσαλονίκης (Α΄& Β΄τάξεως) με τη ΔΟΥ Ιωνίας Θεσσαλονίκης, εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), με επιστολή που έστειλε στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο και στον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γεώργιο Πιτσιλή.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΣΘ, «η μεταφορά από τον προσεχή Ιούνιο των αρμοδιοτήτων της πρώτης Δ.Ο.Υ. στη δεύτερη, καθ’ύλην και κατά τόπον, μόνο προβλήματα μπορεί να επιφέρει, καθώς θα αναγκάσει τους φορολογούμενους να μετακινούνται εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος στο οποίο δραστηριοποιούνται, γεγονός το οποίο θα ταλαιπωρεί μεγάλη μερίδα επαγγελματιών και πολιτών. Η χρονοβόρα μετακίνησή τους σε μια μεγάλη χιλιομετρική απόσταση θα στερεί ώρες από την προσωπική τους εργασία, ενώ συν τοις άλλοις, η μετακίνηση στη ΔΟΥ Ιωνίας απαιτεί μεταφορικό μέσο το οποίο δεν είναι δεδομένο για μεγάλη μερίδα πολιτών.

Από την άλλη μεριά, το συγκοινωνιακό πρόβλημα στην πόλη μας είναι τεράστιο και γενικότερα δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για την πρόσβαση μεγάλου αριθμού φορολογουμένων στη συγκεκριμένη Υπηρεσία.

Η παραπάνω ρύθμιση βρίσκει αντίθετο το σύνολο των εμπόρων, φοροτεχνικών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών, ιατρών, φαρμακοποιών και γενικότερα ελεύθερων επαγγελματιών που εξυπηρετούνται επί σειρά ετών από την Α΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητά την άμεση ανάκληση της εν λόγω απόφασης.