Μάλγαρα: Παρουσία του δημάρχου Δέλτα η γενική συνέλευση του συλλόγου «Παιδικά Όνειρα»

Στη γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Αναπηρία «Παιδικά Όνειρα» παρευρέθηκαν, την Κυριακή, ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και ο αντιδήμαρχος Αγροτικής οικονομίας – υπεύθυνος της δημοτικής ενότητας Αξιού, Φάνης Αλμπάνης.

Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, που διεξήχθη στο Πολιτιστικό Κέντρο Κοινότητας Μαλγάρων, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν στη διευκόλυνση των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών με αναπηρία, άλλα και στη βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών αυτών. Επίσης, συζητήθηκε ο ρόλος του δήμου στην παροχή βοήθειας προς αυτήν την κατεύθυνση. «Ο δήμος είναι αρωγός και εκφράζει έμπρακτα την αμέριστη συμπαράσταση του στις δημιουργικές πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει τα μέλη του συλλόγου ενώ θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες ώστε τα παιδιά και οι γονείς που βιώνουν αυτές τις ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες στη ζωή τους να έχουν την αναγκαία βοήθεια όπου τη χρειάζονται και όπου μπορεί να παρασχεθεί» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και συμπλήρωσε: «Στο κέντρο της πολιτικής μας είναι ο άνθρωπος και γι αυτό δίνουμε προτεραιότητα στην κοινωνική πολιτική αγκαλιάζοντας τις ευπαθείς ομάδες του δήμου μας με προγράμματα και πρωτοβουλίες καθ΄όλη τη διάρκεια της θητείας μας ώστε οι πολίτες αυτοί να ζουν ενταγμένοι ισότιμα στην κοινωνία και με αξιοπρέπεια».

Ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Αναπηρία «Παιδικά Όνειρα», Νικολέτα Πάντη και τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου παρουσίασαν τις εξελίξεις του έργου του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ που εκτελεί ο σύλλογος.

Η κ Πάντη ζήτησε τη βοήθεια του δημάρχου για την αποπεράτωση του έργου ενώ τονίστηκε η ανάγκη συμμετοχής του δήμου Δέλτα στα προγράμματα Κατασκηνωτικής περιόδου του καλοκαιριού για τα παιδιά με αναπηρία τόσο του συλλόγου όσο και όλου του δήμου.

Απαντώντας ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα δρομολογηθεί η υλοποίηση κατασκηνωτικού προγράμματος για τη θερινή περίοδο για τα παιδιά όλου του δήμου και ειδικότερα για τα ΑΜΕΑ.