Η λειτουργία της ΒΙΠΕΘ στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Δέλτα, Γ. Ιωαννίδη με τη διοίκηση της ΕΤΒΑ

Δήμος Δέλτα σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας η συνάντηση με την ΕΤΒΑ

Με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΒΑ Αθανάσιο Ψαθά, τον γενικό διευθυντή Φίλιππο Κονταξή, τον εμπορικό διευθυντή της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Μάριο Μαρκανδρέου και τον επικεφαλής Λειτουργίας ΒΙΠΕ Μάνο Τσουρδαλάκη συναντήθηκε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο μετά από αίτημα των υπευθύνων της ΕΤΒΑ προκειμένου να συζητήσουν με τον νέο δήμαρχο και τους συνεργάτες του θέματα που αφορούν τη Βιομηχανική Περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας του δήμου Δημήτρης Τερζίδης και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Νίκος Γλερίδης.

Ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και οι συνεργάτες του ενημερώθηκαν για τις ενεργές βιομηχανίες στη ΒΙΠΕΘ και τη λειτουργία τους. Επίσης ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση του βιολογικού καθαρισμού στη ΒΙΠΕΘ ο οποίος όπως τον διαβεβαίωσαν οι υπεύθυνοι της ΕΤΒΑ, μετά την επένδυση των πέντε εκατομμυρίων ευρώ λειτουργεί άριστα με διαχειριστή την ΕΥΑΘ. Ο κ. Ιωαννίδης ζήτησε επίσης από την αντιπροσωπεία της ΕΤΒΑ να διερευνήσει τη δυνατότητα παραχώρησης της έκτασης που ανήκει στην ΕΤΒΑ και εφάπτεται με τον οικισμό της Σίνδου προκειμένου να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και αναψυχής για τους κατοίκους και τους εργαζομένους της κοινότητας.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την επεξεργασία λυμάτων των βυρσοδεψείων που γίνεται σε ειδικές εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού. Τα μέλη της αντιπροσωπείας της ΕΤΒΑ διαβεβαίωσαν τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την καλή λειτουργία αυτού του βιολογικού διευκρινίζοντας ότι αφενός δεν υπάρχει κίνδυνος διακοπής λειτουργίας του και αφετέρου δεν συντρέχει καμία απειλή για το περιβάλλον.

Τέλος, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, συμφωνήθηκε μέσα σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης ο δήμος Δέλτα και η ΕΤΒΑ να εργαστούν από κοινού τόσο για την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν όσο και για την διαδικασία παραχώρησης της έκτασης που διεκδικεί για χρήση ο δήμος.