ΟΕΕ: «Όχι» στη συγχώνευση εφοριών της Θεσ/νίκης- Μαρτύριο μετακίνησης από τη συγχώνευση της Α΄ΔΟΥ σε ΔΟΥ Ιωνίας

Την κάθετη αντίθεσή του στην προγραμματισμένη συγχώνευση Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ) της πόλης της Θεσσαλονίκης το 2020 εκφράζει με ανακοίνωσή του το 3ο Περιφερειακό Τμήμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ).

«Οι εν λόγω συγχωνεύσεις γίνονται με προχειρότητα και δίχως προηγούμενο διάλογο ή διαβούλευση με τους φορείς της Θεσσαλονίκης, που η καθημερινότητα τους θα επηρεαστεί σοβαρά αρνητικά από τις συγχωνεύσεις αυτές. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις τόσο οι επαγγελματίες λογιστές φοροτέχνες, οι εργαζόμενοι των ΔΟΥ, οι δικηγόροι, οι επαγγελματίες, αλλά και οι φορολογούμενοι πολίτες θα χρειάζεται να υποστούν ένα άνευ προηγουμένου μαρτύριο μετακίνησης σε απόσταση πάνω 15 χιλιόμετρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν (συγχώνευση Α΄ΔΟΥ σε ΔΟΥ Ιωνίας)», εξηγεί το Περιφερειακό Τμήμα του ΟΕΕ.

«Σε μία χρονική περίοδο που η πόλη της Θεσσαλονίκης δεν διαθέτει έναν γρήγορο και αξιόπιστο συγκοινωνιακό φορέα οι σχεδιασμοί αυτοί σύντομα θα αποδειχθούν επιζήμιοι για όλους και κυρίως για τα δημόσια έσοδα», προσθέτουν ο πρόεδρος του 3ου Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ), Νικόλαος Αντωνάκης και ο γενικός γραμματέας, Μιχάλης Κούπκας και ζητούν «την άμεση ανάκληση της απόφασης συγχωνεύσεων ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης και την αρχή ενός διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της πόλης από μηδενική βάση».

Να σημειωθεί ότι την αντίθεσή του για τη συγχώνευση της Α’ ΔΟΥ με τη ΔΟΥ Ιωνίας εξέφρασε και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).