Enterprise Greece: Εντυπωσιακή η ελληνική συμμετοχή σε δύο εκθέσεις του Παρισιού και του Μάλμε

H Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ (Enterprise Greece), στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών, υποστήριξε και φέτος τη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών δομικών υλικών και κατασκευών στη σημαντικότερη έκθεση του κλάδου στη Γαλλία «BATIMAT 2019». Η έκθεση πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια και για το 2019 διεξήχθη από τις 04 έως τις 08 Νοεμβρίου στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο του Παρισιού, Parc des Expositions.

Η ΒΑΤΙΜΑΤ είναι μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις του κατασκευαστικού κλάδου παγκοσμίως και συγκεντρώνει εκτός από ένα συνεκτικό φάσμα προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών, και τον μεγαλύτερο αριθμό γαλλικών και διεθνών επαγγελματιών (κατασκευαστές, προμηθευτές, προγραμματιστές και διανομείς). Στην έκθεση συμμετείχαν συνολικά είκοσι μία (21) Ελληνικές εταιρείες, δεκατρείς (13) εκ των οποίων μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ «Επιχειρούμε Έξω» και 8 με την υποστήριξη του Enterprise Greece. Τα Ελληνικά περίπτερα στην φετινή διοργάνωση ξεχώρισαν για την καλαισθησία τους και τα προϊόντα που παρουσίασαν, τα οποία προέρχονταν από τους κλάδους των μονωτικών υλικών & χρωμάτων, μαρμάρου, ολοκληρωμένων συστημάτων αλουμινίου, μεταλλικών κατασκευών & προϊόντων κιγκαλερίας , προϊόντων νανοτεχνολίας, κ.α.

Οι εκπρόσωποι του Enterprise Greece και του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι, πραγματοποίησαν συναντήσεις με επικεφαλής εταιρειών, με σκοπό την διερεύνηση τόσο των ευκαιριών που προσφέρει η Γαλλική αγορά, όσο και των δυνατοτήτων διείσδυσης των Ελληνικών εταιρειών σε γαλλόφωνες χώρες της Αφρικής, που σταδιακά τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον για τα ελληνικά προϊόντα.

Στη Σουηδία

Επίσης, εντυπωσιακή η ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Eco Life Scandinavia & Nordic Organic Food Fair 2019, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας 13 και 14 Νοεμβρίου 2019.

Στο Εθνικό Περίπτερο, φιλοξενήθηκαν 49 μικρές και πολύ μικρές εξωστρεφείς επιχειρήσεις οι οποίες συμμετείχαν είτε με την υποστήριξη των Περιφερειών Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Στερεάς Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Λάρισας ή αυτόνομα. Ο μεγάλος αριθμός των ελληνικών συμμετοχών συνδέεται, μεταξύ άλλων, με τη θετική πορεία των ελληνικών εξαγωγών αλλά και με την εντατικοποίηση των προσπαθειών των ελληνικών επιχειρήσεων να διεισδύσουν σε δυναμικές αγορές του εξωτερικού.

Οι Έλληνες εκθέτες πραγματοποίησαν συνολικά περισσότερες από 1.000 επαγγελματικές συναντήσεις, κατά τις οποίες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα καλύτερα φυσικά και βιολογικά προϊόντα διατροφής και προσωπικής περιποίησης που παράγονται στη χώρα μας και να τα προωθήσουν σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις από όλη την Σκανδιναβία.

Την εθνική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους οι Πρέσβεις της Ελλάδας στη Σουηδία, Ανδρέας Φρυγανάς και στη Δανία, Νικόλαος Κοτροκόης, ο Γραμματέας Α’ του Προξενικού Γραφείου Κοπεγχάγης, Θεοδόσιος Θέος, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στο Μάλμε, Σωτήριος Δίκος και ο Σύμβουλος Α’ Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, Παντελής Γιαννούλης.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, ο Enterprise Greece, στοχεύοντας στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα και κατ’ επέκταση στην ισχυροποίηση της ελληνικής οικονομίας, προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε επενδυτές και εξαγωγείς προωθώντας και υποστηρίζοντας τις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες της Ελλάδας, και παράλληλα προωθώντας στη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα τα υψηλής ποιότητας ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.