«Χτυπούσαν» σταθμευμένα οχήματα στους ΣΕΑ Κορινού και Ευαγγελισμού- Πώς απενεργοποιούσαν τους συναγερμούς

Κλοπές και διαρρήξεις σε σταθμευμένα οχήματα, σε χώρους στάθμευσης Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, με τη χρήση ειδικής μεθοδολογίας εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης.

Το «κουβάρι» άρχισε να ξετυλίγεται όταν συνελήφθη στον Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, μία αλλοδαπή ηλικίας 44 ετών για κλοπές από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος ενός 50χρονου ομοεθνούς συνεργού της.

Όπως διαπιστώθηκε οι δράστες, αφού εισέρχονταν στην ελληνική επικράτεια με διαφορετικά κάθε φορά ΙΧΕ αυτοκίνητα, μετέβαιναν σε υπαίθριους χώρους στάθμευσης οχημάτων των ΣΕΑ, εντόπιζαν οχήματα με τελευταίας τεχνολογίας κλειδαριές και ακολούθως με τη χρήση ηλεκτρονικής συσκευής μπλοκαρίσματος, απενεργοποιούσαν το κεντρικό κλείδωμα των οχημάτων και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα!

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι από τον Νοέμβριο του 2018 μέχρι σήμερα διέπραξαν στους χώρους στάθμευσης των ΣΕΑ Κορινού Πιερίας και Ευαγγελισμού Λάρισας, συνολικά 13 διαρρήξεις και κλοπές σε σταθμευμένα οχήματα.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, από το εσωτερικό των οχημάτων, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 15.870 ευρώ, των 650 λιρών Αγγλίας, καθώς και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, αντικείμενα και 2 κυνηγετικά όπλα ιδιοκτησίας ενός 45χρονου τα οποία ο ίδιος κατείχε νόμιμα, η συνολική αξία, σύμφωνα με τους παθόντες, των οποίων ανέρχεται στο ποσό των 13.650 ευρώ, .

Επεισοδιακό ήταν το χρονικό σύλληψης της 44χρονης. Το μεσημέρι της 15ης Νοεμβρίου, στον χώρο στάθμευσης του ΣΕΑ Κορινού, κατά τη διάρκεια διάρρηξης ΙΧΦ, η 44χρονη και ο συνεργός της, αφού έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς, επιβιβάσθηκαν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο  και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς κινήθηκαν προς το μέρος των αστυνομικών, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός αυτών. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης μέρας, οι δράστες έφτασαν στον Συνοριακό Σταθμό Προμαχώνα προκειμένου να βγουν από την χώρα, πλην όμως μόλις είδαν τους αστυνομικούς εγκατέλειψαν το όχημά τους και εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι διέφυγαν κκαι πάλι. Τελικά, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, η 44χρονη συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα καθώς επιχείρησε εκ νέου να βγει από τη χώρα.

Κατασχέθηκαν:

το προαναφερόμενο όχημα ιδιοκτησίας 39χρονου αλλοδαπού,
1 μετασχηματιστής ηλεκτρικής ενέργειας,
1 συσκευασία φορητού ασυρμάτου με εγχειρίδιο λειτουργίας,
2 φορτιστές,
1 κεραία,
1 ηλεκτρονική συσκευή εκπομπής – λήψης ραδιοσυχνοτήτων και
3 κινητά τηλέφωνα.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση της συμμετοχής των ανωτέρω και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης.