Διαβατά: Συνάντηση του δημάρχου Δέλτα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

Με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Ιωαννίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που καταγράφονται στη δομή «Αναγνωστοπούλου» και εξέφρασε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο περαιτέρω υπερφόρτωσης του συγκεκριμένου κέντρου φιλοξενίας που λειτουργεί στα Διαβατά.

Όπως είπε, «τα προβλήματα που τέθηκαν από την πλευρά της προϊσταμένης της δομής είναι αυτά που αφορούν την υπερφόρτωση του camp, τους παρά πολλούς αδήλωτους μετανάστες οι οποίοι υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή. Οι άνθρωποι αυτοί είναι υποσιτισμένοι και έχουν μπει μέσα στην κοινότητα των Διαβατών, μέσα στον δήμο Δέλτα». Σύμφωνα με τον κ.. Ιωαννίδης, «υπάρχει τεράστιο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Υπάρχει και υγειονομικό πρόβλημα γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι αταυτοποίητοι, προσπαθούν να βρουν στέγη και τροφή, υπάρχει πρόβλημα μεγάλο με την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, υπάρχει γενικά ανησυχία και κοινωνική αναταραχή. Είμαστε δήμος υπερφορτωμένος από ευπαθείς ομάδες ακούω ότι θα ανοίξουν και άλλοι καταυλισμοί, αυτό συνιστά ασύμμετρη απειλή που δέχεται η περιοχή η δική μου».

Ο δήμαρχος Δέλτα υπογράμμισε ακόμη ότι «είναι δυσανάλογος ο πληθυσμός των μεταναστών που κινούνται στην περιοχή» και πρόσθεσε: «Είμαι πλέον αντίθετος σε ό,τι θα συμβεί από εδώ και πέρα ακόμη και στην υπερφόρτωση και της υπάρχουσας δομής πόσο μάλλον στην δημιουργία νέας.  Υπάρχει πρόβλημα μεγάλο, η πολιτεία πρέπει να σκύψει πάνω από το πρόβλημα και να το λύσει. Πρέπει να γίνει αστυνομικό τμήμα στην περιοχή, πρέπει να γίνουν μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες για να αισθάνεται ο πολίτης ότι είναι σε μια ευνομούμενη χώρα, να μπουν απευθείας δρομολόγια για να εξυπηρετούνται οι πρόσφυγες ώστε να μην κατεβαίνουν μέσα στον οικισμό γιατί ο οικισμός είναι 300 μέτρα από την δομή αυτή, είμαστε οργανικά δεμένοι, άρα η Πολιτεία πρέπει να το δει, να υπάρχει καταμερισμός, οι πρόσφυγες μετανάστες να κατανέμονται ισομερώς και σε άλλες περιοχές. Δεν γίνεται να φορτώνουμε την υπάρχουσα περιοχή άλλο».