Επιχειρησιακή ομάδα της ΕΛΑΣ αποκλειστικά για τον Δήμο Δέλτα!

Συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε πριν από λίγες μέρες ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Γλώσση και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Δημήτρη Τερζίδη. Η συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διήρκεσε για περισσότερο από μία ώρα κατά την οποία συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Δέλτα με κυριότερα αυτά της παραβατικότητας, της ανομίας και της εγκληματικότητας που αυξάνεται διαρκώς. Ο Γιάννης Ιωαννίδης έθεσε ως προτεραιότητα το ζήτημα της ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών και των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στο δήμο, ενώ ενημέρωσε τον κ Χρυσοχοΐδη για τα αυξημένα κρούσματα εγκληματικότητας που παρατηρούνται κυρίως στην περιοχή της Ιωνίας, θέμα για το οποίο ο δήμαρχος Δέλτα είχε αναφερθεί και στην πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό.

«Στη δημοτική ενότητα Εχεδώρου και σε όλες τις κοινότητες του δήμου Δέλτα καταγράφεται υψηλός δείκτης εγκληματικότητας που έχει αναστατώσει την καθημερινότητα των δημοτών αλλά και των εργαζομένων στις 1.400 επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στην περιοχή. Χρειαζόμαστε άμεση λύση για να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και να επιστρέψει η κοινωνία μας στους κανονικούς της ρυθμούς», τόνισε ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε στον δήμαρχο Δέλτα ότι θα συσταθεί μια επιχειρησιακή ομάδα επίλεκτων αστυνομικών που θα επιφορτιστεί αποκλειστικά με τη φύλαξη του δήμου Δέλτα ενισχύοντας τις υπάρχουσες αστυνομικές δυνάμεις που έχουν στη διάθεσή τους τα δύο αστυνομικά τμήματα του δήμου. Η αστυνομική ομάδα πρόκειται να δημιουργηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και θα εγκατασταθεί σε ειδικό χώρο στον δήμο Δέλτα που θα προκύψει μετά από συνεννόηση του υπουργείου με τον Δήμαρχο Δέλτα.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ ευχαρίστησε τον υπουργό για την άμεση ανταπόκριση στην επίλυση των προβλημάτων του δήμου. Επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του και προς την ηγεσία της ΓΑΔΘ (Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης) για τις αυξημένες περιπολίες που πραγματοποιούν στην περιοχή το τελευταίο δίμηνο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε γνώστης της ιδιομορφίας του δήμου Δέλτα και τόνισε στον δήμαρχο ότι θα σταθεί αρωγός και συνεργάτης στις προσπάθειες του. Ο δήμαρχος κάλεσε τον υπουργό να επισκεφτεί τον δήμο Δέλτα, πρόσκληση που έγινε αποδεκτή από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.