Θεσ/νίκη: Συμμορία «ξάφρισε» πάνω από 48.000 ευρώ από ανυποψίαστους οδηγούς με τη μέθοδο της απασχόλησης

Η συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, οδήγησε στην εξάρθρωση συμμορίας τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές σε βάρος ανυποψίαστων οδηγών αυτοκινήτων με τη μέθοδο της απασχόλησης. Πώς: Τους έλεγαν πως πάτησαν αδέσποτο γατάκι και ο ένας εκ των δραστών… άδειαζε το ΙΧ.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χτες (02-12-2019), δύο αλλοδαποί (ένας Σύριος και ένας Αλγερινός) ηλικίας 32 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος ενός ακόμη συνεργού τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική συμμορία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, απάτη με υπολογιστή και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι δράστες αποτελούσαν μέλη εγκληματικής συμμορίας, οι οποίοι δρώντας από κοινού και έχοντας εναλλασσόμενους ρόλους, προσέγγιζαν άτομα τα οποία επέβαιναν στα οχήματά τους και με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαιρούσαν προσωπικά τους αντικείμενα και τσάντες που περιείχαν χρηματικά ποσά και κάρτες αναλήψεων τραπεζών με τις οποίες, στη συνέχεια, πραγματοποιούσαν αναλήψεις ποσών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση οι δράστες, κατά τον τελευταίο μήνα, προέβησαν σε 14 διακεκριμένες κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, πάντα με πρόσχημα τον κίνδυνο πρόκλησης τραυματισμού αδέσποτου ζώου (γατάκι).

Να σημειωθεί ότι οι δύο αλλοδαποί, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν της σύλληψης, προέβαλαν σθεναρή αντίσταση ασκώντας έντονη σωματική βία σε βάρος των αστυνομικών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.