Κ.Γκιουλέκας: «Η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως διεθνής ταραξίας!» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως διεθνής ταραξίας! Δεν μπορεί να παραβιάζει κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών και δεν μπορεί να παραβιάζει όλες τις αρχές και τις σχέσεις γειτονίας…», τόνισε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας μιλώντας στους “Αταίριαστους” του ΣΚΑΪ.

«Παρακολουθούμε αυτή την τακτική της Τουρκίας εδώ και δεκαετίες. Είναι η τουρκική πολιτική του παζαριού. Βάζουν πολλά στο τραπέζι, μιλούν για γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα προκειμένου να πετύχουν κάτι απ’ όλα στο τέλος… Πάντως, αυτό που έγινε τώρα με την συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης δεν αποτελεί τετελεσμένο γιατί είναι μία κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», σχολίασε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και συνέχισε:

«Η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν μπορεί να σιωπά μπροστά σε ένα μέλος το οποίο παραβιάζει κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα ενός άλλου κράτους-μέλους της Συμμαχίας, ούτε είναι δυνατόν να τηρείται μια πολιτική των ίσων αποστάσεων όταν ένα κράτος-μέλος, όπως η Τουρκία, επιδεικνύει μία τέτοια συμπεριφορά. Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αυτό το ζήτημα θα τεθεί και από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που ξεκινά σήμερα.

Η Ελλάδα, από την δική της πλευρά, εκπέμπει το μήνυμα και της σταθερότητας και της ισχύος. Ως παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή, με εμμονή στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπίσει τα κυριαρχικά δικαιώματά της. Και γι’ αυτό τον λόγο διαθέτει έναν ισχυρότατο αποτρεπτικό μηχανισμό, τις αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας», κατέληξε.

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της Κυβέρνησης ο Κ.Γκιουλέκας σχολίασε: «Έως τώρα, το μόνο για το οποίο θα μπορούσε να κατηγορηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι έκανε νωρίτερα κάποια πράγματα για τα οποία είχε δεσμευθεί ότι θα τα κάνει αργότερα! Εφαρμόζει ότι ακριβώς υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό προεκλογικά. Σε αυτά τα μέτρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να να πει κάτι άλλο και εφευρίσκει διάφορες κατηγορίες.
Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της. Έχουν αλλάξει αρκετά σε αυτούς τους τέσσερις μήνες. Το βλέπουμε και στην οικονομία και στην ψυχολογία. Είναι φυσιολογικό να γίνονται και λάθη και αστοχίες. Το ζητούμενο, όμως, είναι να στο τέλος τα λάθη να είναι πολύ λιγότερα από τα σωστά…».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή: