Κ. Μητσοτάκης μετά η συνάντηση με Ερντογάν: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες

Με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Γουότφορντ, έξω από το Λονδίνο.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά συνάντηση- που διήρκεσε 1 ώρα και 35 λεπτά-, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχαμε μια ανοιχτή συζήτηση. Έθεσα στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες.
Κατεγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες. Οι δύο πλευρές ωστόσο συμφώνησαν στη συνέχιση των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Έδωσα εντολή στον Υπουργό Εξωτερικών να συγκαλέσει το Ανώτατο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για να ενημερωθούν τα πολιτικά κόμματα.
Θέλω να διαβεβαιώσω τον Ελληνικό λαό ότι δυσκολίες στη σχέση με την Τουρκία, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εκτιμώ ότι εφόσον και οι δύο πλευρές δείξουν καλή διάθεση αυτές τελικά μπορούν να ξεπεραστούν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργό ξεκαθάρισε πως η συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης είναι μια συμφωνία νομικά άκυρη που προσθέτει βαθμούς περιπλοκότητας σε μια ταραγμένη γειτονιά. Επίσης, συζητήθηκε εκτενώς το προσφυγικό.