«Έπιασε» δουλειά το ΣΥΚΕΑΑΠ- Άρχισαν οι έλεγχοι για παρεμπόριο στα Ελληνοβουλγαρικά και Ελληνοτουρκικά σύνορα!

Δεκάδες, επαγγελματικά και μη, οχήματα ελέγχονται από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνεργασία με τις τοπικές Αστυνομικές Αρχές, τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Ανάπτυξης, στις πύλες εισόδου στα Ελληνοβουλγαρικά και Ελληνοτουρκικά σύνορα προκειμένου να διαπιστωθεί η νόμιμη διακίνηση αγαθών προς την χώρα μας.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πρόκειται για τις πρώτες επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου που πραγματοποιούνται στα Ελληνοβουλγαρικά και Ελληνοτουρκικά σύνορα, μετά τη σύσταση του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ).

Παράλληλα, κλιμάκια ελέγχων επιχειρούν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Την αποφασιστικότητα του υπουργείου Ανάπτυξης να «χτυπήσει» το παρεμπόριο έχει επισημάνει πολλές φορές ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεργιάδης. Μάλιστα στις αρχές Σεπτεμβρίου μιλώντας στον Σκάι ο κ. Γεωργιάδης είχε πει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Το κράτος πολεμά επιτέλους το παρεμπόριο, γιατί επί ΣΥΡΙΖΑ “κοιμόταν όρθιο”. Είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε τον μικρομεσαίο Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος καταστρέφεται από το παρεμπόριο. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κυνηγήσουμε μέχρι τέλους»!